Emma Barremyr

Detox med ReNew Life

Hej vänner ♥

Jag skulle vilja presentera min nya samarbetspartner Inekogruppen för er! Det är ett svenskt egenvårdsföretag som utvecklar, marknadsför och säljer rena, naturliga och ekologiska produkter. Deras passion är att bygga en serie starka och unika varumärken som sticker ut ur mängden med tanke på funktion och kvalité. Just därför har jag valt att jobba med dem – jag älskar deras holistiska tänk!

Under våren kommer vi hitta på massa skoj tillsammans! Jag kommer skriva ett gäng inlägg där ni kommer få ta del av en hel del information om hälsa, tips och delta i tävlingar! Jag hoppas ni kommer gilla det, för det är något jag själv ser fram emot väldigt mycket och verkligen vill göra!

I första inlägget tänkte jag prata om detox och presentera produkter från ReNew Life.

Jag har tidigare gjort detoxkurer med deras produkter och varit grymt nöjd! Detoxen har jag alltid gjort av hälsomässiga skäl och för att få magen i balans. Det är också därför jag väljer att skriva det här inlägget, för att jag vill att ni ska få ta del av både välmåendet och hälsan som följer med detoxen!

Jag vill bara understryka att det inte på något vis handlar diet eller viktminskning, utan jag vill tillsammans med Inekogruppen sprida hälsa och välmående! Och det kommer vara sytet med hela vårt samarbete!

 

IMG_0582

 

ReNew Life är ett amerikanskt företag och grundades 1997 av Brenda Watson och hennes make Stan. Brenda har blivit en av landets ledande auktoriteter inom naturlig matsmältning, avgiftning och inre rening. ReNew Life tillverkar samtliga produkter själva och idag finns de i över 20.000 hälsokostbutiker över hela världen. Filosofin grundar sig på att mag- och tarmhälsa samt förnuftiga kostval kan ge oss den näring och funktion vi alla behöver för att bibehålla optimal mental och fysisk hälsa.

När det kommer till detoxkurerna finns det lite olika att välja mellan beroende på vad du vill ha och vart du står idag, och här kommer en presentation som de olika produkterna som alla består av naturliga ekologiska örter i vegetabiliska kapslar och utan tillsatser.

 

IMG_0584IMG_0594

 

7 day rapid cleanse är en snabb och effektiv reningsprodukt på 7 dagar. Den passar dig som inte har tiden för en längre kur, men som ändå vill göra en förändring. Kapslarna innehåller örter som rödbeta, gurkameja, chlorella samt maskros, och tas i en morgondos och en kvällsdos.

 

IMG_0587IMG_0603

 

First cleanse är baserat på experters kunskap om kroppens matsmältningssystem och är en mild kur som rensar och förbereder kroppen för ett renare liv. Kuren innehåller stor kardborre, maskros, vitlök, kelp, gurkmeja, linfrö, rödalm, triphala och flera andra örter som tillsammans bidrar till rening av kroppen samt främjar levern och njurarnas normala funktion och hälsa. First cleanse är en 15 dagars reningsur med en morgondos och en kvällsdos.

 

IMG_0588IMG_0598

 

Pure Cleanse är en prisbelönad och omfattande utrensningsprodukt med örter som rensar tarmarna och förbereder kroppen för ett renare liv. Sammansättningen består av kronärtskocka, gurkmeja, stor kardborre, chlorella, majs, maskros, katrinplommon, fänkål, ingefära och rödalm, vilka är örter som bidrar till rening av kroppen, samt till levern och njurarnas normala funktion och hälsa. Under 30 dagar tas en morgondos och en kvällsdos med dessa renande örter.

Puré Cleanse har jag själv gjort ett antal gånger och oavsett om det inte finns några studier som visar att kroppen blir renare av en detox eller att det går att rensa ut gifter vill jag ändå tro att det är så. Jag märkte själv så stora skillnader på mitt välmående och mådde så mycket bättre i magen, vilket var stort för mig! Det är alltså baserat på mina erfarenheter, och tack vare att de var så positiva kan jag skriva gott om produkterna!

Läs om min utvärdering av detoxen här!

 

Tips och råd i samband med en detox:

  • Drick mycket vatten (gärna citronvatten) – detta för en genomsköljande effekt. Effekten av citronen blir att vattnet blir mer basiskt, vilket gör det lättare för kroppen att renas än om den är sur.
  • Ät ekologiska frukter, bär, gröna grönsaker, rotfrukter och baljväxter – ekologiska alternativ innehåller mindre gifter och tillsatser, vilket i sin tur inte belastar kroppen och hämmar dess naturliga rening. Frukter och bär innehåller mycket antioxidanter vilket ger kroppen energi och näring. Gröna grönsaker är rika klorofyll vilket ökar pH-värdet i kroppen.
  • Ät fibrer – hjälper kroppen att driva ut gifter och samtidigt behålla en normal tarmfunktion.
  • Undvik socker och sötningsmedel – socker gör att blodsockret hamnar i obalans, vilket gör att energinivån sjunker och insulin måste produceras. Insulin hämmar fettförbränning och ökar fettinlagring. Socker är också en av de livsmedel som har lägst pH-värde vilket gör kroppen sur.
  • Undvik koffein, alkohol och tobak – livsmedel som hämmar den naturliga utrensningen.
  • Tillaga maten med omsorg – behåll så mycket näring som möjligt, ät mycket sallad och gärna vegetariskt.
  • Motionera regelbundet – att svettas är ett bra sätt att hjälpa kroppen att avlägsna gifter, men ingen högpulsträning rekommenderas.
  • Ät lite och ofta – gärna 5-7 portioner om dagen. Låt matsmältningen hinna med, detta håller energinivån uppe och magen i balans vilket underlättar för kroppens naturliga utrensning.
  • Bada bastu, yoga, meditera eller massage – var harmonisk och försök att inte stressa. Välj bort telefonen/ datorn/ tv:n osv. och fokusera hellre på ett avslappnande yogapass eller en bra bok.

Källa.

Ovan nämnda punkter är sånt som över lag främjar hälsa och som får oss att må bra! En detoxkur kan därför vara ett bra sätt att få in nya goda vanor på för dig som är lite ovan!

 

IMG_0590 IMG_0592

 

En sista grej jag vill tipsa om till dig med trög mage!

Organic triple fiber är ett fibertillskott som gynnar en normal tarmfunktion. Blandningen innehåller kostfibrer från linfrö, havre och acacia med ett innehåll av 3,6 gram kostfiber per portion om 10 gram. Linfröfibrer står för 90 % av innehållet, och ett ökat intag av detta har betydelse för näringsintaget, matsmältningen och tarmens funktion. Organic triple fiber kan t.ex. användas i matlagningen, blandas med yoghurt eller vatten precis som det är och är ett lätt sätt att få i sig fibrerna på!

 

Här kan du läsa mer om produkterna och hittar dem till försäljning!

 

I samarbete med Inekgruppen.

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats