Allmänt

    Krämig pasta- och tonfisksallad

    IMG_9388

     

    Hej vänner ♥

    När vi var i Idre slängde jag ihop en riktigt krämig och god pasta- och tonfisksallad till lunch en dag!

    Och jag ÄLSKAR den formen av mat under aktiva dagar! Jag tycker det är så himla smidigt att det går snabbt att slänga ihop, är gott att äta kallt (om jag skulle vilja plocka med mig den på picknick eller liknande) och att den smakar gott!

    Min variant som jag gjorde i fredags är bara en av många varianter som går att slänga ihop!

    Pastan går att byta ut mot t.ex. bulgur eller quinoa och tonfisken kan t.ex. ersättas av lax eller kyckling. Vad gäller grönsaker så tycker jag att man ska ta de man gillar och sen är det viktigt att till sätta något som gör salladen lite krämig – t.ex. turkisk yoghurt, pesto eller liknande! Ta vad du gillar helt enkelt!

     

    IMG_9390

     

    Ingredienser (2 personer):

    • 2 portioner pasta (jag använde quinoa- och majspasta)
    • 2 burkar tonfisk
    • 2 rivna morötter
    • 6 plommontomater
    • 1 bit gurka
    • 1/2 paprika
    • 1 dl turkisk yoghurt
    • salt och peppar

    Koka pastan och hacka under tiden grönsakerna och riv morötterna. Häll av pastavattnet och blanda sedan ihop pastan med tonfisk, grönsaker och turkisk yoghurt. Smaka av med salt och peppar.

     

    IMG_9393

     

    Har du barn?

    Då är ju det är en sallad som är perfekt inför höstlovet och dess äventyr som väntar om några veckor!

     

    Här är tips på en annan god och krämig sallad med halloumi och quinoa!

     

     

    Kram / Emma.

    6 svar till “Krämig pasta- och tonfisksallad

    1. ISA skriver:

      mmmh, perfekt mat <3 tonfisk är så underskattat!

      1. Emma skriver:

        Ja jag vet!!! Älskar tonfisk 🙂

      1. Emma skriver:

        Vad kul att höra 😀 Hoppas du gillar om du testar!

    2. Johanna skriver:

      Vad gott! Går rå morot och paprika bra för din IBS? 🙂

      1. Emma skriver:

        Det är med vad som funkar vid IBS är ju väldig individuellt. För mig funkar både morot och paprika 🙂

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte.