Fika

    Gudomliga Jordnötsfudge

    IMG_9648

     

    Hej godingar ♥

     

    Vet ni vad jag har gjort?

    JORDNÖTSFUDGE!!!

     

    Som jordnötssmörsälskare kan det vara det godaste jordnötsgodiset jag någonsin ätit! Tänk er mjuka, men ändå lite sega, lagom söta fudge med smak av jordnöt och lite kokos. Jag DÖR vad gott!

    Jag gjorde dessa godingar tidigare i veckan och de försvann i ett naffs när jag ställde fram dem till onsdagens soffmys framför tv:n! De passar perfekt när du är lite sådär småsugen på något sött och gott, men ändå vill få i bra grejer. Jordnötsfugen är hälsosamma med ett fint näringsinnehåll och bra fetter som mättar magen och suget.

    Till fredagsmys? Som en del av mellanmålet? Till efterrätt? Till fikastunden? Som en del av frukosten?

    Ja – närsomhelst när du känner för lite extra lyx helt enkelt!

     

    IMG_9650

     

    Ingredienser:

    • 6 dadlar
    • 1 dl jordnötssmör
    • 1 msk kokosolja
    • 1/2 tsk vaniljpulver
    • 1 tsk kokosmjöl
    • 1 nypa salt
    • riven kokos till garnering

    Mixa ihop alla ingredienser med en stavmixer. Lägg matfolie i en låda och tryck i smeten. Toppa med kokos, sätt på locket och ställ in i kylen ett par timmar. Ta sedan ut skär i bitar. Servera genast eller ställ in dem i frysen igen och ta fram vid behov!

     

    IMG_9649

     

    Rekommenderas starkt, men jag VARNAR – FARLIGT gott alltså!

     

    Med det sagt önskar jag er en trevlig helg mina kära vänner ♥

     

    Kram / Emma.

    15 svar till “Gudomliga Jordnötsfudge

    1. Sara M skriver:

      Jag ska LÄTT testa dessa! Så får jag lite omväxling från att bara äta jordnötssmör ur burken hehe

      Jag undrar om du har något recept på glutenfria frasvåfflor? Alltså riktigt frasiga våfflor, inte mjuka äggiga som tyvärr ganska många ”nyttiga” recept annars blir.

      Ha det gött! 🙁

      1. Sara M skriver:

        Jag menade såklart 😀 och inte 🙁 haha!

      2. Jonna skriver:

        Hej!
        Vet inte om Emma har ett recept, men detta recept gör jag när jag vill ha just frasvåfflor, alltså utan ägg!

        Blanda 1 dl rårismjöl, ½ tsk bakpulver och eventuellt lite lite sötning, rör i 15g smält kokosolja och sedan ¾ dl vardera mjölk och vatten. Låt stå någon minut och grädda sedan.

        Blir inte riktigt som vanliga våfflor, men frasiga (nästan knapriga) och såå goda!

        1. Emma skriver:

          Men TACK! Saknar recos på frasiga våfflor, så dessa ska jag också testa – redan nu ikväll tror jag 🙂 Kram

      3. Emma skriver:

        Haha, ja omväxling förnöjer ju! Ser dock att jag skrivit fel i receptet! Ska vara 1 msk kokosolja och 1 tsk kokosmjöl 🙂 Hoppas du gillar dem! Riktiga frasvåfflor har jag tyvärr inget recept på, men testa tipset i kommentaren ovan, det ska jag göra 🙂

    2. Oj, vad härligt när man är en jordnötsälskare! Just fudge har ju en så härlig konsistens också!
      tack för tips och trevlig helg!
      Kram

      1. Emma skriver:

        Ja en himla bra kombination 🙂 Hoppas du har en trevlig helg du med! Kram

    3. Zahra skriver:

      De ser ljuvliga ut! Älskar jordnötssmör!

      1. Emma skriver:

        Mmmmm, det godaste godiset jag någonsin gjort tror jag 😀 Men svårt att misslyckas med jordnötssmör 🙂

    4. Wow vad gott! Något att baka när jag är hemma från Grekland 🙂

      Ha en fin vecka!

      1. Emma skriver:

        Det tycker jag du ska göra! Hoppas du gillar dem 🙂 Kram

    5. Lena skriver:

      Har du något tips på vad man kan byta ut dadlarna mot? Äter enligt Fodmap och reagerar tyvärr på fruktos…

      1. Emma skriver:

        Tyvärr så behövs dadlarna i detta recept 🙁

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte.