Emma Barremyr

Träna bäckenbotten med knipkulor

Hej vänner ♥

 

I samband med graviditet och förlossning pratas det mycket om att träna knipet och musklerna i bäckenbotten. Detta är otroligt viktigt för de som ska föda/ har fött barn, men även för oss som inte fött barn, vilket det inte pratas lika mycket om.

Att ha starka muskler i bäckenbotten tidigt i livet är viktigt eftersom det kan förebygga inkontinens senare i livet, vilket ofta är vanligt efter graviditet eller när vi kvinnor kommer in i klimakteriet. Idag är faktiskt var femte kvinna drabbad av inkontinens, men genom att träna musklerna i bäckenbotten kan kan vi på så vis både förebygga och lindra dessa problem.

Det jag vill uppmuntra till är att börja träna dessa muskler redan nu, även om du är ung och inte fött barn (och är du äldre är det inte för sent att börja nu)! Är du stark redan från början och tränar bäckenbotten regelbundet under livet minskar risken för inkontinens senare i livet och du kommer förmodligen snabbare tillbaka efter att du fött barn. På köpet får även du och din partner ett mer njutbart sexliv eftersom en starkare bäckenbotten sägs ge en mer intensiv orgasm!

Ett tips är att försöka få in knipet i vardagen, t.ex. när du bortsar tänderna, sitter i bilen/ bussen på väg till jobbet/ plugget, när du ammar, tränar (alltid när du träna ska core/ bäckenbotten vara inkopplad) eller stunder då det passar dig!

 

Att träna bäckenbotten med knipövningar kan vara otroligt tråkigt, men ett ont måste! Därför vill jag också passa på att tipsa er om knipkulor som förnöjer det hela! Belladott Britt knipkulor förenar nytta ned nöje eftersom de effektivt både tränar och stimulerar vaginans muskler och bäckenbotten – du får alltså lite njutning på köpet 🙂

 

Ett annat tips till dig som nyligen fött barn – ladda hem appen ”mammamage” för att på ett säkert sätt få hjälp att stärka upp bäckenbotten och core efter din graviditet! 

 

IMG_8750IMG_8757

 

Du hittar knipkulorna till försäljning här!

 

Inlägget presenteras i samarbete med Piggabutiken.se!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats