Emma Barremyr

Aloevera mot magproblem

God morgon vänner ♥

Som gamla trogna bloggläsare så vet ni att jag har och har haft mycket problem med min mage. I våras testade jag FODMAP under några månader med positivt resultat. Magen blev mycket bättre, gaserna minskade och toalettbesöken blev mer regelbundna och ”normala”.

De värsta symtomen, halsbränna och svullen mage var dock något jag inte blev av med, och precis när jag gett upp hoppet fick jag ett mail från Susanne som undrade om jag ville testa på aloveradrycken som hjälpt så många med magproblem. Eftersom många av er läsare tipsat mig om detta tidigare tänkte jag att ”javarför inte?”. Nu när jag hade testat FODMAP och det inte funkat helt och hållet var det ju väl värt ett försök med aloveradrycken!

Idag är jag så himla glad för att jag började dricka aloeveran. Det tog några månader och ett x antal dunkar, MEN jag blev bra i magen och halsbrännan är förutom vissa stressiga dagar helt borta!

Halsbrännan beror förmodligen på stress, men problemet har varit att även om jag tagit det lugnt så har den varit kvar. Nu har aloeveran hjälpt mig att bryta en ond cirkel, och samtidigt som jag dricker den förstår jag såklart att jag även måste jobba med det ”psykiska” och minska på stressen är jag glad att jag har fått hjälp att bli kvitt symtomen.

 

IMG_8891

 

Numera börjar och slutar jag alltid mina dagar med att dricka aloeverajuicen i smaken Bits n’ Peaches. Den innehåller 92% ekologiskt odlad aloeveragel, vilket känns viktigt för mig! Den är sötad med fruktos, men är annars sockerfri och innehåller heller inga sötningsmedel eller konstigheter.

 

IMG_8890

 

Baserat på mina egna erfarenheter kan jag varmt rekommendera er med magproblem att testa att dricka aloevera!

 

Är du sugen på att veta mer eller testa produkten kan du maila mig på emma@ptbyemma.se så berättar jag mer!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lotta

    Kan tipsa dig om att man kan vara glutenkänslig och då även vara känslig mot gluten i andra sorters spannmål såsom tex majs. Kör nu en fodmap-behandling och har insett att jag är känslig mot förutom vete, råg och korn även majs. Värt att ha i åtanke om magen inte blir helt bra på en ”glutenfri” diet.

    1. Emma

      Åh tack för tipset! Det uppskattar jag 🙂 Äter dock en del majs, men känner inte av något speciellt av det. Tror mina kvarvarande symtom är stressrelaterade tyvärr 🙁 Lycka till med din FODMAP-behandling!

  2. Matilda

    Jag blir inte riktigt klok på om du menar att aloe vera-drycken ”bara” hjälpte mot halsbrännan eller även mot den svullna magen? Halsbränna är inget problem för mig, men däremot svullen mage, så jag skulle bli tacksam för ett klargörande. Vore ju toppen om detta är något som funkar!

    1. Emma

      Åh, förlåt om jag var otydlig! För mig är hänger det nämligen ihop – när jag får halsbränna blir jag svullen, så eftersom halsbrännan försvunnit har även svullnaden gått ner på mig. Tror absolut att det kan hjälpa dig mot endast svullnad, om annat så skadar det ju inte att testa 🙂

  3. Beatrice

    Åh! Sjuksköterskan som jobbar på mitt jobb tipsade mig om detta. Fick en liten dunk att testa, dock enbart för några dagar för att se hur det smakar och så vidare.. Man kanske skulle beställa och testa för magen. Hur lång tid tog det ungefär innan du kände att det gav effekt? Äter du allt och kan ändå känna lugnet i magen/ inga gaser/ uppblåsthet och så vidare? Min mage är kaos med stort K och jag har ju heller inte så mycket pengar att lägga på saker och ting…. Men jag skulle kunna göra om budgeten om denna aloevera dryck faktiskt fungerar.. Kram!

    1. Emma

      För mig har det som sagt funkat väldigt bra mot halsbrännan (de andra problemen var ju borta efter att jag testade FODMAP). Det tog dock ungefär två månader innan jag märkte någon förbättring. Jag äter nu för tiden mestadels enligt FODMAP och de livsmedel som jag tål, äter jag det jag inte tål får jag symtom med en gång även om jag dricker aloeveran, men halsbrännan håller sig borta 🙂 Det är lite pengar, men det skadar ju inte att testa. Och har du problemmage rekommenderar jag även FODMAP-behandling (jag gick ibsskolan online på http://www.ibsfri.se)! Kram

  4. Amanda Norling

    Åh snacka om att ”Forever Living-nörden” inom mig blev glad att se detta, haha! Bästa aloe veran. Grymt att du kör med det, tänkte på dig när Julia beställde dunkar av mig sist, men då är du redan en rutinerad aloe-vera-drickare då. 😀 kram på dig!

    1. Emma

      Haha! Jag förstår det 🙂 Kanske blir nörd jag också snart, vi får se. tack för att du tänkte på mig iallafall 🙂 Kram

  5. Emelie

    Min mamma drack alovera ett tag, men hon fick mykoplasma pga det och blev sjukskriven i flera månader :// Något att ha i baktanken kanske?

    Kram<33

stats