Emma Barremyr

Veckans matsedel

Hej vänner ♥

Som vanligt när det är måndag kör vi veckans matsedel här på bloggen!

Det är sista veckan innan semester och rutinerna är fortfarande som vanligt, därför är det himla skönt att ha en matplanering för veckan. När vi går på semester kommer det inte vara lika uppstyrt då vi gärna vill ha utrymme för lite spontana saker och dessutom kommer vi inte vara hemma så mycket. Vi kommer försöka tillbringa en del tid i sommarstugor och hos våra föräldrar, och sen drar vi ju till Island om tre veckor, tjoohooo!

Jag är inte lika strikt i min FODMAP-behandling nu längre som ni kanske ser i recepten. Jag följer dock FODMAP så gott det går och försöker anpassa maten utefter vad jag vet att magen mår bra av. Jag har lagt till orangea livsmedel i begränsad mängd och testar röda livsmedel då och då. Ibland får jag symptom och ibland inte. Det är spännande!

Såhär ser veckans matsedel ut:

 

Måndag: lammfärsbiffar i kokossås

Tisdag: linsgryta med fetaostyoghurt

Onsdag: kycklingbiffar med kokoskokt ris

Torsdag: halloumisallad med mango och quinoa

Fredag: dragen älg i tacobröd

Lördag: hemgjord ravioli med fyllning (ej bestämt vilken fyllning än)

Söndag: paella med räkor och kyckling

 

Några gamla och några nya recept (som såklart kommer upp här)! Är dessutom glad att jag fått med två vegetariska måltider det här veckan – något som är en utmaning när en äter enligt FODMAP och gärna inte vill ha för mycket mjölkprodukter i maten. Jag kommer testa linser den här veckan, som egentligen är ett orange livsmedel och bara får intas i begränsat mängd – jag hoppas att det funkar för magen för det är ju så gott med linser!

 

IMG_6933IMG_5903IMG_6312IMG_0258-701x467-2

 

 

Vad äter ni den här veckan?

 

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats