Emma Barremyr

Låt ögonen få vila på en utsikt

God morgon alla fina vänner ♥

Hoppas att ni haft en underbar långhelg!

Jag tänkte att vi skulle börja måndagen med att prata lite om det här med utsikt. Har du tänkt på hur skönt det är för ögonen när du tittar på något avlägset?

Det är ju såhär att när vi tittar på någonting långt bort får musklerna i ögonen vila. När blicken ligger på något avlägset får ögonen möjlighet att slappna av och kanske tar du också några extra andetag, helt omedvetet för att det skänker dig ett lugn?

Jag gillar att ha utsikt att titta på, helst från ett berg eller ett fjäll! Jag kan sitta där och titta hur länge som helst, andas och bara vara. Ofta är det i dessa stunder som livet känns som enklast och jag är som allra gladast. Det är inget märkvärdigt egentligen, utan något så enkelt som naturen som finns för oss! Det är något magiskt med en vacker utsikt, och jag tror att avslappningen som blir i ögonen har en stor del med känslan i det hela att göra.

Dagens samhälle är i stort sett inte alls uppbyggt på att låta ögonen vila. Många jobbar framför en dator och så fort vi får möjlighet plockar vi upp en telefon och fäster blicken på. Skärmen framför oss är nära och musklerna i och runt ögonen måste hela tiden anstränga sig. Detta ger lätt upphov till spänningar i ansikte och även spänningshuvudvärk. Inte så skönt, och då förstår ni att bryta av detta med ett låta ögonen få vila på något avlägset är både avslappnande och bra!

Dagens tips och uppmuntran är därför att låta ögonen vila på en utsikt! Finns det någon plats som du kan ta dig till för att sitta en stund i lugn och ro, kanske med en vän eller i sällskap med dig själv?

 

Tänk t.ex. på att du sitter på ett berg eller en kulle med en vacker dal framför dig, på en strand och tittar ut mot ett öppet hav, en solnedgång, eller i en skogskant där du ser ut över öppna åkrar och ängar?

Vart hittar du din favoritplats?

 

IMG_6495

 

I fredags var vi uppe vid sommarstugan där vi avverkat skogen för att kunna njuta av utsikten från berget (bild ovan). Det blev så otroligt vackert och varje gång jag blickade ut över dalen nedanför blev jag alldeles varm och lycklig! Ser fram emot att vara här massor i sommar!

 

Trevlig måndag finisar ♥

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats