Allmänt

    Kycklingbiffar och kokoskokt ris

    Hej vänner ♥

    Lyxig, men enkel onsdagsmat?

    Det var precis vad vi åt igår! Jag gjorde kycklingbiffar som piffades med curry och kokade ris med kokosmjölk som jag serverade till.

    Och alltså HUR GOTT?

    Tänk er krämigt ris som smakar kokos och smakrika kycklingbiffar med en krispig yta!

    Så himla mumsigt 😀

    IMG_6925 IMG_6933

     

    Ingredienser (4 personer):

    • 500 g kycklingfärs
    • 1 ägg
    • 1/2 dl vatten
    • 2 msk majsströbröd
    • 2 tsk curry
    • 1 msk kycklingfond
    • 1/2 tsk salt
    • 1/2 tsk svartpeppar

    Blanda ihop alla ingredienser, forma till biffar och stek i kokosolja. Servera med ris kokat i kokosmjölk!

    Recept på riset hittar du här!

     

    IMG_6924 IMG_6928

     

    Receptet är FODMAP-anpassat, men är såklart lika gott även om du inte äter enligt FODMAP!

     

    Hoppas det smakar!

     

    Kram / Emma.

    11 svar till “Kycklingbiffar och kokoskokt ris

    1. Linda Assarsson skriver:

      Smarrigt!!
      Ska jag testa med quornfärs så de passar mig som vegetarian 🙂

      1. Emma skriver:

        Mums, det borde bli jättegott 🙂

    2. Anna skriver:

      Kan man använda jasmineris eller funkar det inte lika bra till kokosriset? 🙂

      1. Emma skriver:

        Ja jasminris funkar lika bra 🙂

    3. Anna skriver:

      Och hur mycket ris använder du? 🙂

      1. Emma skriver:

        1 portion per person, och så byter jag bara ut vattnet till kokosmjölk 🙂

    4. Linnéa skriver:

      Att jag aldrig hittat hit tidigare! Vilka recept. Vrider sig i hela magen… Tack för inspo!!

      1. Emma skriver:

        Men vad glad jag blir! Tack för dina fina ord 🙂 kram

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte.