Milano 2015

  Kort och intensiv träning i parken

  Tjoho vänner ♥

  Lagom till straxt efter lunch idag började det krypa i benen efter en förmiddag framför datorn. Då passade det perfekt med ett avbrott för lite träning. Jag hade kunnat köra ett pass här hemma i lägenheten, men det är skönare att komma ut, och parken ligger bara någon kilometer härifrån. En rask promenad blev därför perfekt uppvärmning!

  Så jag smorde in kroppen med solkräm (otroligt viktigt), hoppade i träningskläderna, knöt på löparskorna, packade ner vatten, gummiband samt kamera och gav mig sedan iväg!

  Och som en påminnelse till er i Sverige också, glöm inte att vårsolen är väldigt stark. Efter efter en lång vinter utan solljus är det viktigt att ni smörjer in er så att ni inte bränner er. Själv använder jag Eco Cosmetics solkrämer, och den nedan är perfekt till ansiktet eftersom den är lite tonad i färgen. Till resten av kroppen använder jag en i vanlig färg.

  Du hittar dem till försäljning här! (PS. erbjudande säger – köper du två solkrämer från Eco Cosmetics så får du ett läppbalsam med solskydd på köpet. DS). Tipstips!!!

  IMG_0263

   

  Parken var full av människor, och jag var inte den enda som tränade. Det var många som sprang, och på flera ställen stod folk och stretchade/ yogade. I lekparken tränade några styrketräning med sin PT och ja, det råder träningsboom här nere i Italien också!

  Själv packade jag upp min träningsväska vid en bänk i skuggan under ett träd, satte sedan på timern och körde igång!

   

  IMG_0249 IMG_0248

   

  Passet blev ett cirkelpass för överkroppen där jag blandade övningar med gummiband och egen kroppsvikt! Jag satte timern på jobba 45 sek, vila 15 sek x 3 varv utan vila! 10 övningar stod på lappen så sammanlagt blev det alltså 30 minuters effektiv träning!

  Här är övningarna om du är sugen på att testa själv (om du klickar på övningen får du upp en film som beskriver den):

  Låg rodd med gummiband

  Armhävning med rotation

  Hög rodd med gummiband

  Axelpress med gummiband

  Mountainclimber

  Väderkvarnen (håll armarna ut åt sidan och jobba sedan snabbt sida till sida med överkroppen)

  Bicepscurl med gummiband

  Dips mot bänk

  Fällkniven på bänk

  Omvänd ryggresning på bänk

  Ett roligt träningspass och en härlig variation till min vanliga styrketräning som annars är ganska tung! Det var en genomkörare av hela överkroppen som nu såhär efteråt känns ganska så mör! Vill du testa är det bara att köra på. Du kan experimentera med tiden och antal varv själv och anpassa till det som passar dig 🙂

   

  IMG_0252 IMG_0255

   

  Efteråt var planen att gå och äta glass på Venezia Gelateria (har spanat in den i flera dagar nu eftersom de har såååå många olika sorter att välja mellan), men gissa vad? Jag glömde mina laktrastabletter (tabletterna som gör att jag kan äta laktos) hemma, så att äta glass fick jag glömma. Istället gick jag förbi mataffären och köpte melon och parmaskinka som jag mumsade på när jag kom hem. Galet gott det också! Glassen kan jag ju ta ikväll istället 🙂

   

  IMG_0260 IMG_6735

   

  Nu ska jag fortsätta att jobba med PT-online i ett par timmar innan killarna kommer hem och det är dags att gå ut och äta middag!

   

  Ta hand om er och ha en fin onsdagskväll ♥

   

  Kram / Emma.

  7 svar till “Kort och intensiv träning i parken

  1. julia skriver:

   Hej! Jag kollar typ jämt din blogg efter recept (dom är superbra) 😀 men har lite svårt att hitta igen dom ibland, har du samlat allt någonstans? Typ kategori – mat? Har letar men jag kan inte hitta :/

   1. Emma skriver:

    HEj! Vad roligt att höra att du gillar mina recept! Kategorierna hittar du längst ner på sidan, och under fliken recept hittar du allt smarrigt 🙂

  2. nathalie. skriver:

   dessa blå shorts, varifrån?

   1. Emma skriver:

    Carft 😀

  3. Malin skriver:

   Hej!

   Fungerar solkrämen att ha som en dagcreme? Den blir inte för kladdig eller oljig i ansiktet för det?

   Mvh,
   Malin

   1. Emma skriver:

    Man blir gansa glansig så som dagkräm på stranden funkar den, men kanske inte som ”vanlig” dagkräm 🙂

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte.