Emma Barremyr

DRÖMFRUKOST!

God morgon ♥

Alltså shit vilken söndagsfrukost vi åt helgen som var!

Jag slog på stort och bakade glutenfria croissanter på lördagskvällen som vi värmde på söndagsmorgonen för att få den varma nybakade känslan. Till de goda croissanterna hade jag köpt prästost och brieost, ekologisk prosciutto, melon och två olika sorters marmelader – jordgubb och apelsin/ ingefära!  Jag pressade även juice på apelsin, morot och ingefära, samt kokade ihop en krämig äggröra och såklart en kanna kaffe!

Mumma och frukostnjutning till max 

Receptet på croissanterna hittade jag här <–(klick). Jag följde det till punkt och pricka, förutom att jag bytte ut sojamjölet till majsmjöl för att få dem FODMAP-anpassade. Det var första gången jag bakade egna croissanter och de blev inte särskilt vackra, men OTROLIGT goda (hälsar både jag och Pelle).

Jag fick ut tio stycken croissanter av receptet, och två var blev lagom till frukost! De som blev över funkade perfekt att frysa ner och kan plockas fram till nästa söndagsfrukost, eller varför inte till en spontan fika under veckan?! Wiiiieeee 🙂

IMG_6864 IMG_6866 IMG_6872 IMG_6874 IMG_6875IMG_6877 IMG_6876 IMG_6880 IMG_6881

 

En söndagsfrukost som rekommenderas starkt!

 

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL RECEPT PÅ KRÄMIG ÄGGRÖRA!

 

Hoppas att ni får en härlig tisdag ♥

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar till Ann-Christine Reimer Avbryt svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. sandra e

    Men shit!! vad underbart gott och lyxigt det såg ut! Önskar man kunde komma på frukostbuffé hos dig=)

  2. Tina

    Åh dom crossianterna kommer att provbakas när tillfället ges 🙂
    Man blir verkligen sugen på en brakfrukost när man ser allt detta!

  3. Ellinor

    Vilken lyx!
    Lång, god och lyxig helgfrukost är verkligen det bästa som finns.
    Efter lördagens halvmara lyxade även vi till det med amerikanska buttermilk pancakes på söndag morgon (ok, förmiddag) och nybakat bröd från bageriet nedanför. De gör även himmelskt goda croissanter så än har jag inte haft anledning till att försöka mig på egna (annat än med färdig smördeg), men skall absolut testa!

    1. Emma

      Ja verkligen det bästa som finns 😀 buttermilk pancakes lät också gudomligt gott 😀 Hoppas halvmaran kändes bra och att du hade en fin helg i övrigt! Croissanterna är absolut värda att testa 🙂

  4. Linda Assarsson

    Ser helt underbart gott ut 🙂
    Den där jordgubbsmarmeladen alltså..såååå god!!
    Älskar den i kombination med brieost&philadelphiaost på mina scones 🙂
    Ska ta och testa apelsin/ingefära-marmeladen oxå!

stats