Emma Barremyr

Ugnsbakad blåbärs- och kokosgröt (FODMAP-anpassad)

God morgon ♥

Dagarna rullar på i en rasande fart och idag knackar ju faktiskt påsken på dörren, skärtorsdagen 2015! Det är inte klokt ju, att det redan är påsk? Men det är sååå välkommet 🙂 Jag kommer ha långledigt nu eftersom jag åker till Idre på söndag och även om det blir lite jobb med PT-online och bloggen under den veckan så kommer det vara minimalt, och det är verkligen välbehövligt för min del. Jag har känt mig trött och sliten de senaste veckorna och ser fram emot att få komma upp dit, vara i lugnet och andas fjälluft hela veckan tillsammans med familjen! Men var inte oroliga – ni får självklart hänga med till fjället även om uppdateringarna blir lite färre än vanligt näst vecka 🙂

Idag står det dock jobb på schemat! Jag har suttit hela morgonen (vaken sen 5.30) med mailen för att komma ikapp lite.  Nu har jag ätit frukost och ska åka iväg på ett spinningpass för att kicka igång dagen ordentligt innan jag fortsätter med PT-onlinejobbet här hemma. I eftermiddag kör jag veckans sista PT-kunder och sedan startar jag och Pelle ledigheten med att gå ut och äta tillsammans med syrran och hennes pojkvän! Full fart en dag till!

Till frukost idag blev det en favorit som jag gjorde förra veckan – ugnsbakad blåbärs- och kokosgröt! Under tiden som jag satt med mailen fick den stå i ugnen och gotta till sig, och sen fick jag njuta av nybakat i soffan framför Nyhetsmorgon. Mmmm!

En väldigt bra torsdagsstart om du frågar mig 🙂

IMG_6001

 

Ingredienser:

  • 1 mosad banan
  • 1/2 dl blåbär
  • 1 dl hirsflingor
  • 1 msk kokosolja
  • 1 ägg
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm bakpulver
  • 1 nypa salt

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser, smörj en ugnssäker portionsform med lite kokosolja och grädda sedan i 15 minuter. Servera med keso!

 

PS. Jag har blivit nominerad i Life Blog Awards som Bästa Hälsobloggen! Jag skulle bli så GLAD om ni ville gå in och rösta på mig HÄR <– (klick)! Ni kan rösta hur många gånger ni vill fram till 15:e april, DS.

 

Hoppas att ni får en riktigt fin skärtorsdag mina vänner  ♥

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats