Emma Barremyr

Crêpes med spenat- och ricottafyllning

Tjohoo ♥

Förra veckan gjorde jag crêpes med spenat- och ricottafyllning! Ricotta är inte laktosfritt, inte någon som jag har hittat iallafall. Vid tillfällen likt detta när jag vill äta något med laktos brukar jag därför ta Laktrase (enzymer som spjälkar mjölksockret vid laktosintollerans), så funkar det fint utan några symtom. Jag är ju laktosintollerant, så detta är ett måste varje gång jag äter något med laktos i. Det som är bra är ju att det faktiskt GÅR att äta icke laktosfria produkter, t.ex. när jag är ute och äter mat/ glass etc. Så funkar det ju inte riktigt med gluten, det MÅSTE uteslutas helt och äter jag det blir jag väldigt dålig!

Ska vi se till FODMAP så är inte laktos tillåtet där heller, så för att få detta recept FODMAP-anpassat behöver du alltså ta ett Laktrasepiller. Ville bara flika in med det ifall det uppstår lite frågetecken kring ricottan! Övriga ingredienser funkar dock fint för dig som äter enligt FODMAP!

Varsågoda, här får ni recept på mumsiga crêpes!

IMG_6273 IMG_6276

 

Ingredienser (2 stora eller 3 små portioner):

Sätt ugnen på 225 grader. Stek pannkakor och gör under tiden fyllningen. Smält smör i en panna och stek lite på spenaten. Krydda med salt, peppar och muskot efter smak. Vänd i ricottan och rör om. Fyll pannkakorna med spenatfyllningen och lägg dem i en ugnssäker form. Strö över riven ost och kör in i ugnen i 10-15 minuter (tills osten får lite färg). Servera med en sallad!

 

IMG_6275

 

Hoppas det smakar!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats