Frukost - gröt

  Frukostbägare med chiapudding!

  God morgon ♥

  Det är just nu mycket fokus och planeringen kring kosten för min del. I vanliga fall tänker jag inte så mycket, utan det mesta går på rutin och jag äter det jag vill. Nu när jag är i elimineringsfasen i FODMAP-behandlingen så får jag tänka desto mer. T.ex så får jag bara äta max två frukter/ två dl bär per dag, vilket ju blir helknasigt för mig som äter massa frukt och bär dagligen. Idag fick jag t.ex. dela upp det så att jag tog en halv banan och en halv dl blåbär till frukosten för att kunna ”spara” resterande till senare idag! Grönsaker däremot är helt okej att äta mycket av, vilket jag är glad för, skulle vara så ledsen om jag inte kunde piffa till min tallrikar med allt färgglatt!

  Till frukost idag blev det en härlig bägare med chiapudding och en tofukräm. Sojaprodukter är egentligen inte okej i FODMAP-behandlingen, men tofu är okej eftersom fibrerna inte finns kvar i dessa produkter. Jag blir aldrig mätt på att äta BARA chiapudding till frukost, även om jag gör den på fet kokosmjölk, utan måste komplettera med något mer till – tofukräm är därför perfekt!

  IMG_5910 IMG_5913

   

  Ingredienser:

  • 1,5 dl kokosmjölk
  • 2 msk chiafrö
  • 1 tsk pepparkakskrydda
  • 1 dl silkestofu
  • 1/2 banan
  • 1 msk jordnötssmör
  • 1 krm vaniljpulver

  Blanda ihop kokosmjölk och chiafrö, låt svälla i kylen över natten. Mixa ihop silkestofu, banan, jordnötssmör och vailjpulver till en härlig kräm. Varva sedan chiapudding med tofukrämen och blåbär!

   

  IMG_5915 IMG_5914

   

  Mums!

   

  Hoppas att ni får en fin onsdag mina vänner ♥

   

  Kram / Emma.

  7 svar till “Frukostbägare med chiapudding!

  1. Det ser fantastiskt gott ut! Låter verkligen som en bra start på dagen!

   1. Emma skriver:

    Ja chiapudding är en perfekt start på dagen 🙂

  2. 2 msk chiafrön är alldeles för mycket för mig. Jag får ”värk i tarmarna” om jag äter så mycket. 1 tsk tar jag med 1 msk linfrön (hela) och 1 msk physllium och rör ut i vatten – det får stå ett par timmar under tiden jag går min morgonrunda och sedan duschar och klär på mig. Så chiapudding är inget för mig.

  3. Sanna skriver:

   Jaa, frukterna är nog bland det jobbigast, jag har helt slutat ha det till frukost (brukade alltid äta bär förut), så att jag kan ta en frukt till mellanmål på förmiddagen och en på eftermiddagen 🙂

   1. Emma skriver:

    Ja faktiskt och där har jag fuskat lite den här veckan 🙂 Men magen har mått bra ändå så det är nog inte hela världen! Skönt att du hittat något som funkar för dig 🙂

  4. Alexandra skriver:

   Hej Emma!
   Jag äter också enligt FODMAP, men har väldigt svårt att komma på saker att äta till mellanmål, middag m.m. Kan inte du dela med dig fler tips om vad du äter? Det känns som att jag inte kan äta någonting och det skulle vara jättesnällt om du kunde ge mig lite inspiration.

   Jag älskar din blogg!

   Kram Alexandra

   1. Emma skriver:

    Absolut! Har delat mina middagar varje dag den här veckan 🙂 Mer tips på mellanmål kommer 🙂 Kram

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte.