Emma Barremyr

Mjölkkokt banangröt med chokladtopping och hallon

God morgon onsdag 

Jag blir lite dagvild när veckans första dag halvt om halv är en ledig dag för mig. Visst jobbade jag lite, men jag gjorde också alla söndagssysslor här hemma med handling, tvätt o.s.v. Igår var det måndag i mitt huvud hela dagen och jag förvirrande flera av mina kunder genom att önska dem en trevlig måndag. Haha! Och eftersom det var måndag igår är jag helt inne på att det är tisdag idag, men jag jobbar på att tänka om och fick iallafall till rätt dag här i inlägget 😀

Onsdagen startade igång tidigt (redan klockan sex) eftersom jag har en hel del jobb att beta av under förmiddagen. Första frukosten intogs framför datorn i form av en stor grönsaksjuice som pressades i råsaftscentrifugen, och nu fyller jag på med en andra frukost i form av gröt. Mamma kommer ner till stan idag och vi har bokat upp eftermiddagen för att umgås med lunch, ett träningspass och sen en myskväll hos lillasyster Lina som flyttade till Karlstad i helgen. Jag har faktiskt inte orkat ta mig iväg för att hälsa på än så ikväll ser jag fram emot tjejmys med mina systrar och mamsen.

Nog om det!

Nu ska vi prata om den här delikata, underbara och totalt oemotståndliga gröten som jag precis mumsade i mig! Den här gröten slår allt och kan vara den lyxigaste av dem alla 😀 Mmmmmmm på den helt enkelt!!!

IMG_4391 IMG_4395 IMG_4399

 

Gröt: Koka 1 dl havregryn i 2 dl (soja)mjölk och krydda med salt, kanel och vaniljpulver. På slutet knäcker du i 1 äggvita och rör i 1/2 mosad banan. Rör runt tills allt blandar sig och häll upp i en skål.

Chokladkräm: blanda ihop dena andra halvan av bananen med 2 msk jordnötssmör och 1 msk kakao och toppa gröten med. 

Servera med hallon!

 

DET ÄR MIN GRÖTFAVORIT!

Vilken är eran?

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lina

    Det gott ut! 🙂 Min favorit är mjölkkokt fiberhavregrynsgröt med salt, kanel, linfrön, solrosfrön, hackat äpple och russin. Avskyr att ha mjölken till så allting simmar omkring, blä. ;)Krämigt och knaprigt ska de va! Tack för en bra blogg!

  2. Agnes

    Via en annan träningsblogg fick jag tipset att blanda i ett ägg i min vanliga havregrynsgröt för ökad mättnad, och det är så himla gott! Lite mer risgrynsgrötsmak på det hela! Toppar oftast med blåbär, äppelmos, kanel och linfrön 🙂

  3. Linda Orre

    Men vilken härlig gröttallrik, du får ofta gröten att se så lyxigt ut =)

    Jag har ganska nyligen börjat tycka om gröt, har minnen från barndomen om en seg grå och kladdig klump med en klick lingonsylt på. Men gröt kan ju vara så mycket roligare än så!
    ni är många som har härliga recept ni delar med er!
    Bara det att börja koka grynen lite längre gjorde skillnad.

    Jag experimenterade ihop en blandning som var oväntat god. Mjölkkokt fiberhavregryn med lite för mycket lakritspulver ;), toppad med branflakesmusli och lite smultron/vaniljyoughurt till.

    1. Emma

      Ja men gröt kan ju vara så himla lyxigt 🙂 Din variant på gröt lät ju jättespännande, den måste jag testa. Tack för tipset 🙂

stats