Emma Barremyr

Ashtanga yoga

Hej vänner ♥

Idag har jag riktigt skön träningsvärk i hela kroppen!

Från YOGA!

Jag går nu äntligen en nybörjarkurs i ashtanga yoga hos Åsa på måndagar. Jag vet inte hur länge jag tänkt börja på en yogakurs, men aldrig kommit iväg. Tack vare Åsa har jag nu fått tummen ur och som jag älskar det!

Tidigare har jag bara yogat hemma, men det är ju inte alls samma sak som att yoga i grupp med en ledare. Ashtanga yoga är en fysisk form av yoga med mycket fokus på andning. Det är bra för mig eftersom jag har lätt att segla iväg i mina tankar. Andningen hjälper en att hålla fokus, vara kvar i nuet och ger en skön känsla inombords. Kroppen fick dock jobba hårt igår och den som säger att yoga inte är träning har definitivt fel. För den som vill kan det vara styrketräning på hög nivå. Det är kroppskontroll, balans och styrka så det skriker om det!

Jag gillar dock utmaningar, och vet vilka positiva effekter yogan har på kropp och själ. Så yoga är något jag kommer fortsätta med och satsa på att utvecklas inom! Just nu är nybörjarnivån perfekt!

yoga7yoga1

 

Yoga har många positiva effekter:

  • Fyller på med energi, minskar stress, ökar fokus och koncentrationsförmåga genom enkla andnings-, avslappnings- och rörelsetekniker
  • Förbättrar hållningen, muskelstyrkaan och rörligheten, men kan även påverka vitala inre organ och öka cirkulationen, immunförsvaret och sexlusten.
  • Hjälper dig till ökad självkännedom samt bättre självförtroende och koncentrationsförmåga.
  • Kan motverka utbrändhet och depression.
  • Frigör endorfiner som boostar välbefinnandet samt ökar produktionen av må bra-hormoner som serotonin, dopamin och oxytocin, men minskar nivåerna av stress- hormonet kortisol.
  • Ökar östrogennivåerna och stimulerar produktionen av aminosyran GABA som behövs för att hjärnan skall fungera normalt.

Källa.

 

yoga5yoga6

 

Jag är glad att jag hamnat hos en sån underbar yogalärare som Åsa. Det finns nog ingen som sprider så mycket värme och lugn som den människan! Hon är också den som jag gör mina samarbeten med eftersom vi har liknande tankar kring hälsa och träning! Jag ser verkligen fram emot kommande yogamåndagar och hoppas innerligt att jag håller mig frisk nu så att jag inte missar fler tillfällen!

Efteråt var jag alldeles varm och lugn inombords, och tacksamheten för kroppen och livet var stor när jag gick hem i solnedgången, där och då!

 

Yogar ni? Vilken yogaform har ni fastnat för?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sofia

    Hej Emma!
    På tal om yoga.. Jag är lite avskräckt från att köra yoga för att jag är så ovig och känner mig väldigt dålig då jag knappt klarar av några ”yogapositioner” av det jag har prövat. Exempelvis har jag aldrig i hela mitt liv kunnat nå ner med ens fingertopparna i golvet när jag böjer mig ner som du gör på bild nr 2-3 haha! Men jag skulle väldigt gärna vilja träna upp min rörlighet men det känns lite hopplöst.
    Har du några bra tips på övningar i gymmet som kan träna upp rörlighet? Och vad är det egentligen man behöver träna upp rörligheten om man inte kan nå ner i golvet med händerna? Har hört att det kan bero på korta hamstringmuskler såväl som dålig rörlighet i höftbörjaren, vet du om det stämmer?

  2. Erika

    Jag gillar med asthanga yoga! Går med en kurs och det är så mycket roligare än de yogapassen på gymmen. Sist körde vi dock yiinyoga och det var härligt det med! 🙂

  3. Matilda

    Ashtanga yoga såklart! Kul att du har fastnat för den 😀 Nu har jag tränat ashtanga yoga i snart ett halvår, tränar ett par gånger i veckan på yoga shalan och annars hemma. Det känns som en bra yogaform, jag har också lätt för att sväva iväg, men här blir jag tvungen att fokusera på mig själv, andning och kroppen. Bra träning 😉

  4. Erika

    Jag har fastnat för yin yoga men bara tränat via yogobe än så länge. Hoppas också kunna få tid och möjlighet att yoga i grupp någon gång fram över 😀

  5. Rebecca

    Jag har yogat länge fast på en lätt nivå, mest poweryoga på gymmet. Nu har jag upptäckt att yoga är så mycket mer. Jag gillar hatha och vinyasa väldigt mycket!! 🙂 kramar

stats