Emma Barremyr

Rotfruktsrårakor

Hej vänner ♥

Ett säkert middagskort i vårt hem är rårakor/ rotfruktsplättar med bacon. Pelle ÄLSKAR det, och älskar även mig liiite mer för varje gång jag lagar den måltiden.

Haha, det är sant!

Jag är i och för sig också väldigt förtjust i de där rårakorna. Det är gott och himla enkelt! Ät dem med bara keso så har ni dessutom en vegetarisk variant 🙂

IMG_1378

IMG_1380

 

Ingredienser (2 personer, 6 plättar):

  • 2 sötpotatisar
  • 2 palsternackor
  • 2 morötter
  • 50 gram fetaost
  • 50 gram riven prästost
  • 1 ägg
  • 1 tsk fiberhusk
  • Salt och peppar

Skala och riv rotfrukterna grovt. Blanda ner ost och smulad fetaost, knäck i ett ägg, salta och peppra. Strö över fiberhusk och låt svälla ihop några minuter. Forma till biffar och stek i smör några minuter på varje sida. 

Vi serverade rotfruktsrårakorna till knaperstekt kalkonbacon, keso och en härlig sallad såklart!

 

IMG_1381

 

TIPS! De är perfekta att ha med som picknicklunch på stranden 🙂

Hoppas de smakar!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar till Ellinor Avbryt svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ellen

    Gjorde dessa rårakor till lunch idag och det var helt magiskt gott! 😀 Tack så mycket för receptet Emma! Är som Pelle och älskar dig lite mer för varje gång jag gör dina recept 😀

  2. Sara på Vardag.nu

    Rotfruktsrårakor är så himla gott! Fetaost på är mumma 🙂

    Gällande Veronicas kommentar här ovan så innehåller ju de flesta ostar löpe. Prästosten i receptet skulle inte heller platsa i sådana fall. Det är ju inte vegetariskt egentligen, men ingår ändå i de flesta vegetarianers kost. Om det är av okunskap eller för att man anser det okej får väl vara upp till var och en, men ingår ändå i en ”vanlig” vegetarisk kost.

stats