Allmänt

  Mellanmålsmuffins med äpple och jordnöttsmör

  Hej finisar ♥

  Innan jag åkte upp till Idre hann jag slänga ihop ett gäng mellanmålsmuffins med jordnötssmör och äpple. Ungefär som den här mugcaken, fast lite annorlunda. Mugcaken kan du göra om du har tidsbrist och vill ha ett snabbt mellanmål, medan muffinsen kan göras i en större sats och sedan frysas in och tas fram vid behov 🙂

  De är otroligt saftiga och goda, och passar utmärkt både till eftermiddagsmellis eller till kaffet vid förmiddagsfikan. Vill du kan du äta den till frukost också, men då skulle jag rekommendera dig att komplettera med t.ex.  smoothie/ keso/ yoghurt eller gröt!

  Här i Idre har de mest ätits till eftermiddagsmellis medan de tropiska kokosbollarna har fått agera förmiddagsmellis! De har smakat otroligt bra ute på balkongen i solskenet tillsammans med kaffekoppen vill jag lova!

  IMG_9982

  IMG_9984

   

  Ingredienser:

  • 1 banan
  • 4 äpplen
  • 6 ägg
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1/2 dl kokosolja
  • 2 msk kanel
  • 1 nypa kardemumma
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl kokosmjöl
  • 3 dl havregryn
  • 2 tsk bakpulver

  Sätt ugnen på 200 grader. Mosa banan och riv äpplena grovt. Blanda ihop med jordnötssmör, ägg, kokosolja och kryddor. Tillsätt sedan havregryn, bakpulver och kokosmjöl. Olja in muffinsformar med kokosolja och klicka upp smeten i 10 formar. Grädda i ugnen i 15-20 minuter tills de får fin färg!

   

  IMG_9992

   

   

  Hoppas det ska smaka!

  Kram / Emma.

  10 svar till “Mellanmålsmuffins med äpple och jordnöttsmör

  1. Linda skriver:

   har följt din blogg ett tag nu och du sprider så mycket positiva ”vibbar”, man blir glad av att vara här och kika runt.
   Idag är jag full av ”fy fan vad bra jag är”, efter en megastadspromenad, så oerhört glad att se sträckan 10.72 km är jag la in på kartan. Att ha tagit milen för första gången-grymt! väldigt stort för mig själv att ha klarat det!
   Mitt ”promenadmål” att gå sträckan valbo-sandviken känns plötsligt inte oöverkomligt, dit är det 18 km, och det ska jag fixa innan midsommar är planen =)

   1. Emma skriver:

    Alltså tack! Så glad jag blir av att du får positiva vibbar här 🙂 Du är fantastisk som kämpar så mycket med att peppa dig själv och dina promenader, kom ihåg det! Du kommer absolut klara ditt promenadmål med den inställningen, fortsätt så! Jag hejar på dig! Tala gärna om hur det går sen 🙂 Ha en underbar helg!

  2. Mari skriver:

   Underbart recept =)

   1. Emma skriver:

    Tack söta 😀

  3. Jenny skriver:

   Ser väldigt goda ut! Måste prova, men inser att det är en del nya ingredienser att inhandla 🙂

  4. Maria skriver:

   Hej Emma,
   Fantastisk blogg du har! Man blir så otroligt inspirerad och glad av att läsa allt du skriver. Skulle vilja testa dessa muffins som ser otroligt goda ut, däremot är jordnötter (och jordnötssmör) inte min grej så tänkte fråga om du tror att det går lika bra med samma mängd mandelsmör eller cashewnötssmör eller liknande? Inte kommit in i ”superfood” världen riktigt än, så är inte så hemma med alla ingredienser och hur de skiljer sig åt.

   Ha en bra helg 🙂

   1. Emma skriver:

    Men TACK! Vad glad jag blir 🙂 Självklart kan du byta ut jordnötssmöret mot annat smör – kan tänka mig att mandelsmör blir toppengott det med 😀 Trevlig helg och hoppas det ska smaka!

  5. Julia skriver:

   så perfekt detta låter! kan man ta vanligt mjöl/vanlig matolja istället för kokosmjöl och kokosolja? 🙂

  6. Ann skriver:

   De blev jättegoda! Trots att jag inte hittade kanelen(!) utan fick ta extra kardemumma+vaniljpulver istället. Hela 22 muffins blev det för mig. Tack för alla goda recept!

  7. Carro skriver:

   Tack för receptet! Bakade dessa nyss fast ersatte med mandelsmör som jag hade hemma och de vart supergoda! 🙂

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte.