Brödbak

  Glutenfritt korvbröd

  Hej vänner ♥

  Nästa vecka väntar en vecka på Idre fjäll med skidåkning hela dagarna och jag håller just nu på att förbereda en del mat som ska med upp. Idag har jag bland annat bakat glutenfria korvbröd – för någon dag blir det ju alltid korvgrillning i backen, förra året såg det t.ex. ut såhär 🙂

  Åh, som jag längtar efter att sitta i backen och njuta! Ser även fram emot att bo i nya stugan som mamma och pappa köpt. Vi har tidigare haft en 6-bäddsstuga, men eftersom familjen börjar växa (bara pojkvänner än så länge) har de uppgraderat till en 11-bäddsstuga som dessutom har ett bättre läge och ligger mitt i backen! Tjohoo 😀

  Men tillbaka till korvbrödet! Jag har ju inte smakat på det än, men tror nog att det kommer sitta fint tillsammans med en korv med hög kötthalt! Det är inget fel med att äta vanligt korvbröd (speciellt inte om du gör det sällan), men eftersom jag undviker gluten passar det här bättre för mig! Dessutom innehåller det mer näring och fibrer som ger en längre mättnadskänsla vilket kan vara bra under en aktiv dag i skidbacken/ skidspåren! Inspiration till receptet kommer från Maria.

  IMG_0025

  IMG_0026

   

  Ingredienser:

  • 2 ägg
  • 2 msk smält kokosolja
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl pofiber
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk fiberhusk

  Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägg och kokosolja och tillsätt sedan kokosmjölk. Blanda ihop alla torra ingredienser utom fiberhusk och vispa sedan ner i äggsmeten. Tillsätt sist fiberhusk och låt sedan degen stå och svälla i några minuter. Rulla sedan fyra avlånga korvar (mina blev dock mer ovala än avlånga) och lägg på en plåt. Grädda sedan i 20-25 minuter eller tills bröden får lite färg!

   

  IMG_0027

   

  Kram / Emma.

  4 svar till “Glutenfritt korvbröd

  1. Åh så gott och intressant recept! Går det att använda vanlig mjölk laktsofri mjölk istället för kokosmjölk? 🙂

   1. Emma skriver:

    Ja absolut! Det borde funka tycker jag 🙂

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte.