Emma Barremyr

Proteinpulver och linnex

Hej ♥

IMG_7060

 

Från Bodystore kom förra veckan ett paket med lite saker som jag beställt till resan, bland annat ett proteinpulver och ett stick Linnex.

Inför vandringen behöver vi ha med oss extra energi i form av mellanmål och jag kommer ta med enkla saker som proteinpulver, nötter, riskakor och torkad frukt – protein, fett och kolhydrater! Jo, det måste vara enkelt – inget avancerat alltså!

Det här med proteinpulver kanske känns som en djungel för många, men för mig känns det enkelt. Jag vill ha ett rent pulver utan tillsatser eller sötningsmedel, antingen vassle eller ett vegetabiliskt (jag har förut använt både hampa– och ärtprotein). Vegetabiliska pulver är godast i smoothies och smakar inte så gott med vatten, så därför blev det vasslepulver den här gången!

Att äta proteinpulver är inget måste – du kan lätt få i dig protein från ”riktig mat”, men för många kan ett pulver vara en snabb och bra lösning på ett mellanmål som kanske annars uteblir. Tränar du dessutom ofta är det viktigt med ett snabbt mellanmål efter träningen med både protein och kolhydrater.

Det bästa proteinpulvret på marknaden är Holictics om du frågar mig – som endast innehåller vassle, någon form av smakämnen, lecitin, matsmältningsenzymer och krompikolinat. En väldigt kort innehållsförteckning alltså – inte så naturligt som ett vegetabiliskt pulver, men ändå helt okej!

Jag valde smaken banan/ kokos eftersom det såklart var den som tilltalade mig mest! Det är också gluten och laktosfritt, vilket passar min mage bra!

 

IMG_7064

IMG_7061

 

Linnex har jag beställt för att ha i reserv om min hälsena skulle börja strejka (jag drar lätt på mig hälseneinflammation pga. av dålig blodcirkulation). Nu har jag ju jobbat med rehabiliteringsträning hela hösten och försökt gå lite i kängorna när jag haft möjlighet, så jag hoppas att jag ska ha bättre förutsättningar den här vandringen.

Jag har under helgen testat sticket på mina stela och ömma nackmuskler och fått känna på den brännande, men ändå värmande och avslappnade känslan som Linnex ger. Det ska ha en djupgående och långtidsverkande funktion och behöver bara appliceras med ett eller två drag – väldigt snabbt och enkelt. Så det här sticket packas ner i väskan bums! Det kan också med fördel användas vid träning för den som önskar 🙂

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jesper

    Proteinpulver är verkligen en djungel. Jag har skrivit en liten artikelserie om just vegetabiliska proteinpulver för den intresserade.

  2. Odaisen

    Hej!
    Är du säker på att proteinpulvret är laktosfritt? Innehåller inte vassle laktos också?
    Jag är nyfiken för jag vill också ha ett ”rent” proteinpulver, men vill inte äta Soja eller Risprotein. Jag är nyfiken på om det har gåt bra om du är laktoskänslig.

    Tack på förhand!!!

    1. Emma

      Jo vassle innehåller laktos, men de har även tillsatt enzymet latras som spjälkar laktosen och gör att pulvret blir laktosfritt 🙂 För mig har det funkat bra!

    2. Odaisen

      Tack snälla för ditt svar!
      Jag får la testa och se hur min mage reagerar på det. Man får la offra de pengarna och se om det blir ett bra resultat.

      Önskar dig en trevlig dag!

  3. Emma

    Älskar Linnex!! Har använt det i snart ett år! Tar ofta lite i ländryggen innan jag ska lägga mig om jag haft en tuff dag eller efter massage! Bästa linimentet enligt mig men inte så lustigt kanske när det innehåller capsaicin! Hoppas det hjälper dig på resan!!

  4. Ankaa_3@hotmail.com

    Är holistics mjölkfritt? Frågade i en gymaffär och han påstod att det inte är det? Enligt honom var det ris-hampaprotein som gällde..

    1. Emma

      Nej det är ju gjort på vassle som är mjölkprotein 🙂 vill du ha mjölkfärgat är det hampa, ris, ärt eller sojaprotein som gäller 🙂

  5. Ann-Christine Reimer

    Linnex gick jag in på Bodystore.com och beställde direkt! Ska på golfresa nyårsveckan och jag misstänker att jag kan behöva det på några fläckar på ryggen här och där. Drog uppenbarligen till en muskel vid bh-bandet min andra semestervecka i somras och jag känner av det än märker jag.

  6. Ann-Christine Reimer

    Jag köper också Holistics proteinpulver sedan flera år. Man bör kolla innan man handlar vad det innehåller. Jag blir rent förskräckt om det till min förfäran står ASPARTAM!!!!! Men det gör det inte på Holistics förpackning. Köper fem kilo åt gången. En tunna! 😉

  7. mari

    Testade det pulvret för någon vecka sedan, fick ett prov. Jäklar så gott det var 🙂
    köpte även detta linnex-stick, till min hälsena. Har ej testat, men måste nog göra det.

  8. Ellinor

    Jag kan inte annat än att hålla med dig, Holistics proteinpulver är helt klart bäst. Då jag är vegetarian och dessutom tränar ganska mycket, brukar jag försöka att boosta min mat med lite extra protein emellanåt. En shake är snabbt och smidigt på jobbet, efter träningen. Är jag hemma blandar jag hellre i det i min gröt, smoothie eller yoghurt.
    Även om jag inte äter/dricker detta varje dag, hade jag nog kunnat göra det med tanke på att jag vet att jag enbart får i mig bra saker. Inga skumma tillsatser eller andra mystiska saker som kanske inte är helt hälsosamt för kroppen.
    Hoppas att det skall smaka!

    1. Emma

      Bra att du tänker på att få i dig extra protein när du är vegetarian. Holistics är ju ett jättebra alternativ, men vi får se om jag gillar det 🙂

stats