Emma Barremyr

Lyxig bägare med kokoschiagröt, chokladkräm och blåbär

God morgon från jobbet ♥

När brukaren fortfarande sover smyger jag upp och kör lite morgonyoga. Online-yoga med Yogobe – idag flödande solhälsningar á la globalyoga och lite meditationsövningar som avslut på det. Energin flödar samtidigt som jag känner lugnet inom mig!

Jag andas lugnt, ler och ser fram emot lördagen som väntar!

Frukosten står färdig och förberedd i kylskåpet – ännu en lyxig bägare med kokoschiagröt, chokladkräm och stora blåbär – och äts i tystnad med tända ljus framför mig. Jag njuter, tuggar långsamt, fokuserar på maten, andas, känner smaker och känner tacksamhet för livet!

Jag har skapat en alldeles egen bra start på dagen!

Dagens bägare:

  • 1 dl kokosmjölk
  • 1/2 dl vatten
  • 2 msk chiafrön
  • 1 liten KRAV-banan
  • 1 dl silkestofu
  • 1 msk jordnötssmör
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1/2 msk kakao
  • 1/2 msk carob
  • Ev. sötning
  • Blåbär

Blanda ihop kokosmjölk, vatten och chiafrön och lägg i en burk med lock. Låt svälla i kylskåpet under natten. Stavmixa ihop banan, tofu, jordnötssmör, vaniljpulver, kakao, carob och ev. sötning till en slät kräm och häller i en burk och ställer in i kylen (alternativt gör du det på morgonen och äter den direkt). Varva sedan kokoschiagröt, chokladkräm, blåbär och kokosflingor till en mumsig bägare! Ät och njut!

Nu har jag 24 timmars ledighet fram tills jag går på nästa långpass. Först ut står träning med lillasyster Julia på schemat, sen lunch, fotboll och 80-årskalas!

Hoppas ni får en fin lördag!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. vendela

    Hej! Vilka fantastiska mat tips! Jag har en fråga angående dom dock. Jag har jätte lätt för att gå upp i vikt. Skulle detta vara bra frukost för mig då? Kokosmjöl, lite jordnötssmör osv. Det känns som att det är för gott för att vara nyttigt. (jag ääälskar kokos, kokosnötter, allt med kokos)

    1. Emma

      Det är jättesvårt för mig att svara på din fråga då viktuppgång inte har med enskilda livsmedel att göra. Gör du fel kan du till och med gå upp vikt av att äta för lite mat. Allt handlar om att välja rätt livsmedel i kombination med fysisk aktivitet! Men över lag så är det är bra frukost, du bör inte äta mindre!

  2. Kajsa

    Vilken härlig start =D Är rätt ny bland yoga och undrar vilken yogaövning på yogobe du rekommenderar som är ca 30-1 h lång och lite tuffare så kroppen får sig ett lite ’tuffare’ pass? Blir helt vilse bland alla videos 🙂 Önskar dig en härlig kväll!! Kramar

    1. Emma

      Jag älskar happy hips för att stretcha höfterna, sen gillar jag även solhälsningar a la globalyoga (båda med Johanna Andersson). Gillar även flow till tornet med Kitty strand, ryggboost med Magnus Ringberg och Eld-yogaflöde med Johanna Andersson 🙂 Kör oftast korta sekvenser och flera olika, så kan tyvärr inte tipsa om så många långa pass 🙂

  3. Johanna

    Hej! I sommras fann jag yogan och jag älskar det! Är sugen på att prova på yogobe, men jag hittar inte vad det kostar att bli medlem? Kram Johanna!

  4. jennie pluggar i los angeles

    Hejsan:)!
    Jag har sedan LITEN älskat att äta hälsosam mat och var även inne ett tag på att gå en dietist utbildning vilket tyvärr krokade med min kärlek till bakning, lite märkligt jag vet:P. Iallafall så undrar jag om du har några goda tips på vad man kan göra med keso? antingen något gott att mumsa på typ som mellis eller frukost:)?

  5. Marie Andersson

    Hej 🙂

    Härligt inlägg och så mysigt med tända ljus igen nu när det blir mörkare utomhus. Jag har en fråga ang silkestofu. Är det ungefär som kesella/kvarg? Kan jag byta ut recept innehållande silkestofu mot tex kvarg? Jag har aldrig hittat silkestofu i affären, var brukar de stå? Oj, blev många frågor på en gång, hihi;)

    Ha det fint!
    Kram Marie

    1. Felicia

      Det går jättebra att byta ut tofu till kvarg, men om du vill använda tofu (som är mejerifritt) så hittar du det någonstans på de asiatiska hyllorna i affären! 🙂

      Hoppas det hjälpte!
      Felicia

    2. Marie Andersson

      Tack så mycket för ditt svar Felicia:) Ja, det hjälpte absolut, då har jag koll på läget, tack än en gång 🙂

      1. Emma

        Vilken tur att jag har så goa läsare som hjälper varandra 🙂 Ser att du redan fått svar av Felicia då jag är lite småseg på att svara!

stats