Emma Barremyr

Att acceptera dina svagheter gör dig stark!

Hej fina vänner ♥

Den här helgen har varit skit. Inte bara skit, men det har känts precis så inom mig. Jag har varit ledsen helt enkelt. Och jag har tillåtit mig själv att släppa ut det och vara svag. Visa mig svag, för vi behöver inte vara så jäkla starka hela tiden.

Som jag skrev i fredags så blir det så ibland. Att vi har dåliga dagar. Jag försöker lyssna på min kropp och höra vad den säger till mig och har kommit fram till att jag glömt bort mig själv lite på siståne. Jag har varit så fullt upptagen med att peppa och hjälpa andra, svara på mail och få andra att må bra att jag glömt mig själv lite. Och det märks så fort!

Ni har helt plötsligt blivit så många som skriver och undrar över saker, vill ha min hjälp och peppar mig! Ni anar inte hur otroligt glad jag blir av det. Era kommentarer och mail gör liksom hela bloggen levande och värd att blogga för! Jag älskar att läsa era mail och att jag har fått den möjligheten att hjälpa andra. Jag kan inte tänka mig ett bättre jobb! Men känslan av att inte räcka till blir allt större och det river lite inom mig. Prestationsångest! Jag får svårt att koppla av och glömmer tänka på mig själv, fast det är jag som är viktigast i mitt livJag vill hjälpa alla. Men mår inte jag bra kan jag inte hjälpa någon annan, så är det ju.

Så, jag måste börja jobba med mig själv på det här planet, innan det går för långt. Jag måste sänka kraven ett snäpp och prioritera mig själv lite mer än på sista tiden. Den psykiska hälsan är minst lika viktig för vårt välmående och jag borde väl föregå som gott exempel?

Eftersom jag upplever känslan av att inte räcka till har jag nu satt mig ner med en lista. En prioriteringslista som innehåller mina viktiga prioriteringar i mitt liv. Det andra kan jag släppa och inte lägga onödig energi på. Det känns otroligt befriande!

En punkt som hamnar högt uppe på min lista är mer tid för yoga och avkoppling. Så får det bli!

Självklart kommer jag fortsätta att svara på mail, men jag kommer först och främst prioritera mina egna online-kunder (som ju är en del av mitt underbara jobb) och ta resterande när tiden finns. Och jag hoppas ni förstår! Men sluta för guds skull inte att skriva, era mail är värdefulla och jag läser varenda ett, de gör mycket för MIG. Kom ihåg det!

Hela helgen blev en lång helg med vilopuls, vilket kändes otroligt välbehövligt. Intervallpasset jag tänkte köra igår kom jag aldrig iväg på. Först tänkte jag att jag skulle få lite ny energi från endorfinerna (kände egentligen inte för träning), men jag valde istället att lyssna på kroppen och stanna hemma i soffan. Ibland är inte träningen alltid det bästa. Ibland är vilan och den mentala återhämtningen viktigare. Inte ens en promenad hade jag lust med, och då blev det ingen promenad!

Och jag är helt okej ändå!

Jag ville berätta det här för er, för jag känner att jag vill visa hela mig. Jag vill visa att jag inte är någon superwoman som klarar allt och aldrig har dåliga dagar. För det är ju så – vi alla har dåliga dagar och svagheter som vi behöver jobba på!

Im-perfect-in-my-imperfections-happy-in-my-pain-strong-in-my-weaknesses-and-beautiful-in-my-own-way-because-Im-me

Idag mår jag mycket bättre, är pigg och utvilad och känner mig redo för en rolig vecka full spännande saker som är på G!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Karin

    Söta Emma, du är en fin person. Bryr dig verkligen om dina medmänniskor och vill dem väl. Men du får aldrig bry dig om andra så mycket att du glömmer bort dig själv, men jag vet – det är en svår balansgång. Jag tycker det är jätte bra att du kommit till insikt om att du håller på att glömma dig själv och att du gör något åt det, du skapar en plan där mer yoga och mer avkoppling ingår, samt att du skall prioritera dina on-line-kunder. Självklart förstår vi blogg-läsare denna prioritering och den är helt riktig. Försök sänk dina krav, du är bäst! Och bra att du lyssnade på kroppen angående träningen, exemplarisk förebild =)
    Kram

    1. Emma

      Fina Karin! Du gör mig alldeles rörd med din omtanke! Du är FIN <3 Det är en svår balansgång det där som jag ständigt jobbar på, men just nu mår jag bättre än vad jag gjort på länge! Stor kram till dig

  2. karin

    Det låter kanske lite dumt, men det är SÅ skönt att du också kan vara mänsklig och inte superwoman hela tiden. Det gör dig even better. Och du måste prioritera dig själv, annars finns det inte en chans att du klarar att hjälpa andra. Du är helt fantastiskt och en stor inspiration för mig!

stats