Emma Barremyr

Små jordnötscheesecakes med chokladtopping

Hej vänner 
 
De här små skapelserna har allt. Det finns kokos, det finns choklad och det finns jordnötssmör – allt i en perfekt kombination (enligt mig då)! 
 
Allra bäst är de när de när de legat framme en stund, men fortfarande är lite frusna. Då känner man smakerna som bäst, de svalkar i munnen och är sådär krämiga och mjuka i konsistensen att man bara vill ta en till.. och en till… Det var svårt att hejda sig själv helt enkelt fick jag och Pelle erfara vid kvällsmyset!
 
Såklart så är det nyttigt godis jag pratar om. Godis som mättar och ger energi i form av hälsosamma fetter, bra kolhydrater och fina proteiner. Det är riktiga kaloribomber sprängfyllda med näring – och det är just det som gör de hälsosamma – den fina näringen (hälsosamt mat betyder för den delen inte lite kalorier). Massvis med vitaminer, mineraler och antioxidanter… samtidigt som det är gott för både mun, mage och själ!
 
Jag kallar det njutning!
 
…och ja, ni ska få recept!
 
 
 
Lager ett:
10 färska dadlar
1 dl kokosflingor
1 dl mandel
1/2 dl kokosmjölk
 
Mixa alla ingredienser till en krämig massa och klicka upp så att botten fylls i muffinsformar.
 
Lager två:
1 äggvita
100 gram phiadelphiaost
1/2 dl jordnötssmör
1/2 tsk vaniljpulver
1 msk agavesirap (eller honung)
 
Elvispa en äggvita till ett fluff och blanda sedan i övriga ingredienser. Lägg en klick i varje muffinsform och ställ in i frysen i minst en kvart (inspiration kommer härifrån).
 
Lager tre:
1/2 dl kokosolja
1 dl kakao
1/2 dl vatten
2 msk agavesirap
 
Blanda ihop alla ingredienser till en krämig sås och klicka en klick överst i varje form. Ställ in i frysen någon timme innan de är redo att avnjutas.
 
 
 
 
Kram / Emma.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Hej Emma!
    Älskar din blogg 🙂 så många gosaker man kan äta med ett gott samvete. Testade gör de små jordnötscheesecake m chokladtopping, Supergoda! Hade ingen mandel hemma, i stället rostade jag skalade sesamfrön och det blev en riktig hit! 🙂 Funderar om man kan byta ut philadelphiaosten för att göra dem mer paleo?!
    /Sara

    1. Emma

      Hej! Vad roligt att höra att du gillar mina nyttiga godsaker 😀 Kul att det funkade med sesamfrön också! Kanske kan du byta ut phiadelphia mot kokosgrädde? 🙂 det borde funka 🙂

stats