Emma Barremyr

I måndagens matlåda finns lördagens middag

Hej ♥

Det där med matlåda från storkok är så finurligt. Jag och Pelle gör ofta dubbla portioner så att det även räcker till lunch nästa dag (och där är både tid och pengar sparade), men hemma hos mamma och pappa där vi för tillfället är 6-7 matglada personer är det nu trots storkok svårt att få det att räcka till matkåda till alla. I lördags var jag dock ensam hemma och hade tid för experiment i köket – till middag blev det lins- och sötpotatisbiffar med fetaost som serverades på en bädd av spenat med gröna oliver, minitomater,avokadosås och en egen vitkålssallad – och såklart massa mat över till mina lunchlådor i veckan! Wiiiieee!

Så till lunch idag äter jag dessa mumsiga vegetariska biffar gjorda på röda linser och sötpotatis!

matlada1

Ingredienser (10 biffar):

  • 1 gul lök
  • 4 dl kokta (2 dl okokta) röda linser
  • 400 g sötpotatis
  • 100 g fetaost
  • 2 ägg
  • 3 msk kokosmjöl
  • 2 tsk fiberhusk
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk ingefära
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk spiskummin
  • Salt
  • Sesamfrön

Sätt ugnen på 200 grader. Koka linserna enligt anvisning på paketet och kör under tiden skalad, hackad sötpotatis och lök i mixern till en grötliknande konsistens. Blanda sedan ner linser, fetaost, ägg, kokosmjöl, fiberhusk och kryddor. Smaka av med salt. Låt stå i kylen en stund innan du med fuktade händer rullar bollar, plattar ut, panerar i sesamfrön och lägger på en oljad plåt. Ha dem i ugnen i runt 20-30 minuter (tills de får lite färg – håll koll, det varierar från spis till spis).

matlada2

Vitkålssalladen är gjord på riven vitkål, rapsolja, ättika, salt, svartpeppar och oregano. Perfekt att göra en stooor portion av och ha stående i kylen under veckan!

matlada3

Vad äter ni till lunch idag?

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats