Emma Barremyr

Söndagsmiddag med sötpotatisfalafel och annat gott

Hej vänner 
 
Det där med att överraska killen kunde jag ju glömma då han istället överraskade mig med att komma hem mycket tidigare än sagt. Istället gick vi och handlade tillsammans och fick till slut fram en riktigt fin söndagsmiddag i form av en underbar plocktallrik.
 
Olivgrillad sparris, stekt lax, halloumi, sötpotatisfalafel (recept från Annie), kiwi och en härlig spenatsallad med massvis med oliver (beroende!).
 
 
Mixa ihop 1/2 gul lök med 1/2 tsk kanel, 1/2 tsk ingefära, 1/2 tsk spiskummin, 1/2 tsk vitlökpulver, salt och peppar och ett ägg. Tillsätt sedan 200 gram hackad sötpotatis, 260 gram kokta kikärtor och 1 msk kokosmjöl. Lägg falafeldegen i en skål och ställ in i kylen en stund.
 
Sätt ugnen på 200 grader. Forma bollar och rulla i sesamfrö och lägg ut på en plåt. Bredvid lägger du ut sparris, ringlar över massa olivolja och några nypor örtsalt. In i ugnen i 20 – 25 minuter. Klart!
 
Under tiden stekte jag lite halloumi och lax, gjorde lite sallad och la upp fint på ett fat!
 
Skulle kunna ha vart en vegetarisk middag, men vi valde att steka lite lax till för det är ju såå gott!
 
 
 
Till efterrätt blir det alldeles färska ”råabountys och och lakritschoklad. Allt hembakat såklart då jag ägnat eftermiddag i köket! Åååh, kärlek till mat!
 
Äter ni något gott ikväll?
 
Kram / Emma.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Karin

    Ååh vad gott! Men ska man koka sötpotatisen först? Och ska man mixa ihop smeten efter man har tillsatt kikärtor så att den blir slät?

    Tack för en grymt bra blogg!

    Svar:
    Sötpotatisen ska vara rå och allt ska mixas ihop till en slät massa 🙂 Kul att du gillar bloggen! DU måste testa dessa falaflar, supergoda 😀
    Emma Barremyr
  2. Vera

    Åt också supergod middag! Grillat fiskspett (torsk/lax) som marinerats i citron och timjan. Till det matvete, grillad halloumi, grillad majskolv och en sallad av isbergssallat, gurka, tomat, olivolja och hackade valnötter. Även två yoghurtsåser, en med timjan/salt/peppar och en med sweet chili sås i. Min mamma kan laga mat <3

    Svar:
    Så underbart! Skönt att bli lite bortsänd av mamsen 🙂
    Emma Barremyr
  3. Isabelle

    åh muums! kommer bountys och lakritschoklad recept upp?:)

    Svar:
    Yes, det kommer 🙂
    Emma Barremyr
  4. Gabbi

    Gud så gott! Jag gjorde en smarrig broccolisoppa, som toppades med hemgjorda brödkrutonger och bacon, till pojkvännen och mig 🙂

    Svar:
    Ååh, broccolisoppa är verkligen gott 😀 mums!
    Emma Barremyr
stats