Emma Barremyr

Kokosfett = superfood

Hej Emma! Måste säga att du är extremt inspirerande och har hjälpt mig väldigt mycket! Jag har bara en liten fundering som jag har tänkt på ett tag. Kokosolja/mjölk etc. innehåller väl till största delen mättat fett som inte är speciellt bra för kroppen, jag undrar därför vad du tänker kring detta då jag märkt att du använder det i mycket. Tack igen för väldigt bra blogg!
 
Jag vet att ni är fler som undrar över detta så därför tänkte jag att det förtjänar ett eget inlägg. Jag har skrivit om det förut, men det tål att upprepas.
 
  • Kokosfett innehåller till skillnad mot animaliskt fett – som också är mättat – andra slags mättade fettsyror (korta och mellanlånga) som är mer lättsmälta för kroppen och bidrar därför inte till risken hjärt- och kärlsjukdomar.
  • Kokosfett förbränns direkt i levern, och lagras alltså inte kom kroppsfett. Det ökar ämnesomsättningen och kan användas som energi precis som kolhydrater.
  • Innehåller laurinsyra som stärker immunförsvaret och skyddar mot virus, svamp och bakterier. 
  • Det är perfekt att steka i då det tål högre värme än andra oljor.
  • Kan också användas till hud och hår. Jag smörjer både ansikte och kropp med kokosolja, har dock inte testat det som hårinpackning än. Kokosoljan sägs också skydda mot ultravioletta strålar.
Vill bara förtydliga att det silvriga paketet som finns att köpa inte är ett hälsosamt alternativ. Det silvriga paketet innehållet härdat kokosfett och är framställt på kemiskt sätt, vilket inte är bra för hjärta och kärl. Välj kallpressad kokosolja för att få ta del av alla fina hälsoeffekter.
 
 
Källa: holistic.
 
Kram / Emma.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mika igen

    Hej jag igen!

    Skrev min mail också om du ville svara 🙂 eller om du gör ett inlägg! I vilket fall som helst så ser jag fram emot svaret! Grymt bra blogg!

    Svar:
    Hej! Kokosolja är kallpressat kokosfett som har många bra egenskaper. Kokosfett (i silverförpackning) är dock kemiskt framställt och innehåller transfetter = dåligt. Kokossmör görs utan "kokosköttet" och har lika många bra egenskaper som kokosoljan, likaså kokosmjölet som numera finns att hitta i bakhyllan i de flesta matbutiker, annars finns det att beställa på internet – bara att googla så hittar du 🙂
    Emma Barremyr
  2. Mika

    Hej har själv hämtat massa inspo till mig egna blogg från dig och måste säga att din är kanon! Har dock en fråga. Förstår inte skillnaden mellan kokkosolja, coccosfett och kokkossmör? Vart kan man hitta kokkosmjöl också? Tack för svar!!

  3. Sara

    Jag har köpt kokosfett i ett silvrigt paket (ser ut som ett smör/margarinpaket). Jag gissar att det är den som du menar… Borde jag slänga den?

    Svar:
    Det är det jag menar! Slänga behöver du inte göra, men var medveten om att det inte är det "hälsosamma" alternativet 🙂
    Emma Barremyr
  4. Klara

    Apropå ekologiskt; Kan det bara vara så att ekologisk kokos är garanterat obehandlad/gmo-fri/ej processad eller dylikt. Det vill säga att den har kvar sina naturliga komponenter! 🙂

    Svar:
    Det kan hända, låter ju som en rimlig förklaring 🙂
    Emma Barremyr
  5. Marie Andersson

    Hej Emma!

    Jättebra inlägg och info om kokosolja:) jag har för mig att jag hört någonstans att det är skillnad på ekologisk och icke ekologisk kokos (tror att det gällde främst kokosflingor) vet du något om detta eller är "all" kokos bra och nyttig?

    Tack på förhand 🙂

    Kram Marie

    Svar:
    Hej! Kul att du gillade det 🙂 Tyvärr vet jag inte vad det är som skulle vara skillnad på den vanliga och den ekologiska. det består ju av riven kokos båda två så näringsmässigt borde det inte vara skillnad? Sen kanske den "vanliga"är odlad med mer bekämpningsmedel eller något som gör den sämre, jag vet som sagt inte! 🙂 Kram
    Emma Barremyr
  6. Anna

    Hej Emma!

    Första gången jag lämnar en kommentar trots att jag följt din blogg i ett halvår. Vill bara säga att du är en FANTASTISK människa. Jag blir så glad när jag läser dina inlägg och ser din syn på livet. Du har hjälpt mig något enormt från att gå från kalorirädd till att hitta en finfin balans i livet. Det är inte hela världen om det blir en glass eller en bit kladdkaka här och där (är SÅ glad över att kunna säga det idag, TACK)! Hoppas du vet om att du är något så galet bra och för att inte tala om alla dina smarriga recept!!! Ha en underbar vecka. 🙂 Massa björnkramar / Anna

    Svar:
    Vad glad du gör mig, det värmer i hela hjärtat ska du veta, så TACK för din pepp och fina ord 😀 Livet är ju till för att levas och målet måste ju ändå vara att må bra. Att finna balans kan ta sin tid, men jag är glad att jag hjälpt dig med det! Så fortsätt njut av livet och kika in här hos mig 🙂 Kram på dig
    Emma Barremyr
  7. Camilla

    Jättebra inlägg! Själv har jag fortfarande haft svårt för att ta den feta kokosmjölken etc, just för att den är fet. Men nästa gång ska jag våga den fetare kokosmjölken och kanske också införskaffa lite kokosolja till mina smoothies 🙂 Ha det fint!

  8. Evelina

    Hejsan Emma!

    Är Kung Markattans kokosolja den sämre varianten? Det som du nämnde om "silvriga paketet" Om det bara var ett visst märke eller gäller det alla? För Kung Markattan har ett nytt klock nu det är vitt! Inna guld 😉

    Svar:
    Nej Kung markattas är lika bra den, kallpressad och ekologisk – alltså kanon! 🙂 Smakar också ljuvligt!
    Emma Barremyr
  9. Klara

    Betyder det att vanliga kokosflingor också innehåller bra fetter?

    Svar:
    Det stämmer 🙂
    Emma Barremyr
stats