Vegetariskt

    Sötpotatispannkakor med hemgjord jordgubbs-, kiwi och chiasylt

    Hej 
     
    När jag jobbar blir det ofta någon form av pannkaka eller plätt i matlådan. Dels för att det är så himla gott och dels för att det är så himla enkelt och smidigt. Sist jag jobbade blev det sötpotatispannkakor med kokossmak. Dessa kreationer toppades sedan med kvargkokosgrädde och jordgubbs-, kiwi- och chiasylt.
     
     
     
    Ingredienser (fyra pannkakor):
    2 ägg
    1 msk kokosmjölk (extra creamy)
    2 msk mosad sötpotatis
    1 msk kokosmjöl
     
    Blanda ihop alla ingredienser och stek sedan fyra pannkakor i kokoslja .
     
    Jordgubbs-, kiwi- och chiasylt (1person:
    1 dl jordgubbar
    1 kiwi
    1/2 dl vatten
    1 msk chiafrön
     
    Mixa jorgubbar och kiwi, tillsätt sedan vatten och chiafrön. Låt stå en stund så att chiafröna får svälla lite.
     
    Servera pannkakorna med sylten och kvarg som du vispat ihop med kokosmjölk. Mums säger jag bara!
     
     
    Kram / Emma.

    4 svar till “Sötpotatispannkakor med hemgjord jordgubbs-, kiwi och chiasylt

    1. Super mumsigt :>

      Svar:
      Mmm, verkligen 🙂
      Emma Barremyr
    2. Ellinor skriver:

      Mmmm så gott! Sötpotatis i alla dess former är ju fantastiskt gott, så även i pannkakor. Blev också väldigt nyfiken på den där chiasylten – den skall jag prova!

      Svar:
      Ja, men verkligen! Såååå himla gott! Du får testa sylten, hoppas du gillar den!
      Emma Barremyr
    3. matilda skriver:

      "1 msk kokosmjöl (extra creamy)"

      du menar kokosmjölK va? 😀

      Svar:
      Oj, ja det stämmer! Får ändra det 🙂
      Emma Barremyr
    4. Emma Vuckovic skriver:

      Gjorde denna sylt idag men på rabarber =) Kanon!!
      Tack för en trevlig blogg förresten!
      Läser varje dag nästan men är dålig på att kommentera.
      Jag är en tjej på 33 år med två barn på 3 & 6 år. Jobbar som kock och älskar träning =)
      Så nu har jag presenterat mej också =)

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte.