Fika

    Paleokladdkaka

    Hej vänner 
     
    Jag tänkte dela med mig av en helt UNDERBAR chokladskapelse som jag bakade förra helgen! Detta måste vara något av det godaste jag ätit i chokladväg. Den blev perfekt kladdig och smälte alldeles lagom på tungan med en klick kvargkokosgrädde.
     
    Mums mums mums!!!
     
    Sa jag att det var nyttigt också? 
     
    Sa jag att du får i dig vitaminer, mineraler, antioxidanter, bra proteiner, nyttiga fetter och fina kolhydrater?
     
    Hur bra? 😀
     
     
    Ingredienser:
    3 ägg
    10 dadlar
    2 dl mandelmjöl
    1 dl kokosflingor
    5 msk kakao
    1/2 dl kokosolja
    1 msk honung
    1 tsk vaniljpulver
    1 tsk bakpulver
    En nypa salt
     
    Sätt ugnen på 175 grader. Mixa dadlar och kokos i en matberedare. Häll i mandelmjöl, kakao, vaniljpulver, bakpulver och salt och mixa lite till. Smält kokosoljan och häll ner i smeten tillsammans med honung och ägg. Mixa allt till en jämn smet. Smörj en form med kokosolja och pudra över kokosflingor. Häll smeten i formen och grädda i ugnen i ca 8 minuter, den ska vara kletig när du tar ut den. Ställ formen i kylen minst en timme innan servering. Servera med kokosgrädde eller vanlig grädde (jag blandade kokosmjölk med kvarg).
     
     
    Receptet kommer härifrån.
     
    Nu vill jag önska er alla en fin påskhelg!
     
    Massa kramar / Emma

    32 svar till “Paleokladdkaka

    1. Den ser helt perfekt kladdig ut! Dadlar är riktigt gott att baka med 🙂

      Svar:
      Håller verkligen med, dadlar är fantastiskt gott och lagom sött 😀
      Emma Barremyr
    2. Ida skriver:

      Lät ju inte dumt! Är det färska dadlar man ska ha?

      Svar:
      Torkade dadlar ska det vara 🙂
      Emma Barremyr
    3. Linda skriver:

      Hihi jag har precis sparat ner receptet från Åsa! Tänkte baka den snarast 😀

      Svar:
      Åååh, det gör du rätt i! Helt galet god var den, absolut bästa hittills 😀
      Emma Barremyr
    4. Camilla skriver:

      Åh va gott! Jag gjorde oxå en kladdkaka igår när vi hade fina gäster här. Den blev helt underbart god. Det bästa jag har ätit någon gång. Lovley! Så där god så man nästan svimmar du vet. 🙂

      Svar:
      Förstår preciiiis vad du menar 😀 sååå gott med kladdkaka :p
      Emma Barremyr
    5. Klara skriver:

      Tack för världens godaste recept på tunnbröd och en sjukt inspirerande blogg! Ska prova denna chokladkaka så snart som möjligt också!

      Men jag har ett litet problem/fråga. Slutade lite att äta godis förra våren men efter sommaren slutade jag helt. I slutet av 2012/början på 2013 började jag också tänka på annat jag äter och i januari köpte jag gymkort!

      Äter inget onyttigt alls (lite undantag på vissa födelsedagskalas) och äter mycker mer grönsaker än jag gjorde förut. På gymmet är jag 1, 2 eller 3 gånger i veckan ungefär. Är ganska lång och har långa ben så brukar ofta typ göra bengrejer (haha).. Sen brukar jag också cykla, crosstrainer, ibland jogga (typ 1,2 elr 3 km) och stå 90 grader mot väggen 1 minuter eller mer. Går också promenad med min hund men eftersom det har varit vinter så har det inte blivit så ofta, men ju varmare det blir desto fler promenader för mig 😉

      Jag är inte direkt överviktig men har massa fett på magen typ…och ser ingen skillnad alls. Har ändå gymmat i 2 månader… Kan du ge mig något tips/hjälp? Vet att man inte kan punktförbränna fett men har du något tips?

      Tack igen för världens bästa blogg, kram!

      Svar:
      Hej! Vad roligt att du gillade tunnbröden och min blogg 🙂 Gör mig glad! Hoppas att du gillar kladdkakan också! Precis som du skriver så är det omöjligt att punktförbränna. Om du bygger muskler får du en högre ämnesomsättning och gör därmed av med mer energi. Det bästa är att variera tränigen så mycket som möjligt och ge kroppen nya utmaningar – då kommer resultaten som ett brev på posten! Du får gärna höra av dig via mailen till mig om du är intresserad av coachning online! Jag kan hjälpa dig med både kost- och träningsupplägg! 🙂
      Emma Barremyr
    6. Kaffehörnan skriver:

      Vad gottigt den ser helt raffig god ut

      Svar:
      Det var den, du får testa 😀
      Emma Barremyr
    7. lissbet skriver:

      Hej! Gjorde denna kaka igår och den var fantastiskt god, tom bättre än "vanlig" kladdkaka. Kommer att göras flera gånger.

      Svar:
      Visst var den 😀 Kommer också göra den många gånger om 😀
      Emma Barremyr
    8. Anonym skriver:

      Hur många kcl är det i den? super bra blogg!

      Svar:
      Ingen aning, räknar inte kalorier! Roligt att du gillar bloggen 😀
      Emma Barremyr
    9. Soraya skriver:

      Kan man ha färska dadlar istället?

      Svar:
      Vet faktiskt inte, jag tror att torkade är bäst – de är sötast 😀
      Emma Barremyr
    10. Cissi skriver:

      Mums!!!! Den här ska jag unna mig till helgen

    11. Sara skriver:

      Hej emma 🙂 tack för en jättebra blogg!

      Jag undrar om det går lika bra att använda torkade fikon istället för dadlar när man gör denna kladdkakan? tror du att det kommer smaka lika bra?

      Kram!

      Svar:
      Hej! Kul att du gillar bloggen! Jag tror inte att det blir lika gott med fikon som med dadlar då dadlarna ger en speciell söt smak. Men sen finns det ju ingen som säger att det inte är gott, och det skadar ju inte att testa 🙂 Tror knappast att det blir äckligt, bara inte lika gott kanske 🙂 kram
      Emma Barremyr
    12. Hejsan! Måste säga att det är en toppen blogg & jag älskar recepten! Men vad är dadlar? Har alltid undrat!

      KRAM!

      Svar:
      Vad roligt att höra! dadlar är en torkad frukt som funkar perfekt att ha som "naturlig" sötning i nyttiga bakverk!
      Emma Barremyr
    13. erika skriver:

      Åh detta måste bara testas 🙂

      Hur stor form har du använt? Tack för en grymt bra och inspirerande blogg!

      Svar:
      En vanilg pajform 🙂 Hur stor den nu är? 😛 Kul att du gillar bloggen 🙂
      Emma Barremyr
    14. merle skriver:

      hej. riktigt inspirerande blogg du har! 🙂

      jag tänkte testa kladdkakan men undrar om man kan använda någonting annat istället för kokosoljan? vanlig rapsolja kanske?

      Svar:
      Vad roligt att höra 😀 Tror att smör är godare än rapsolja, men det funkar säkert 🙂
      Emma Barremyr
    15. felicia skriver:

      Låter så himla gott!! Tror du man kan ersätta mandelmjöl med kokosmjöl eller blir det för kompakt konsistens isåfall?? 🙂

      Svar:
      Du kan säkert göra med kokosmjöl, men då får du nog minska lite på måttet 🙂
      Emma Barremyr
    16. Klara skriver:

      Har bakat en sats nu men inväntar kvällen för provsmakning, men smeten var hemskt god.. 😉 Funkar den rent näringsmässigt som mellanmål eller är den för söt?

      Svar:
      Ja, visst var smeten god! Jag slickar skålen tom, alltid, haha! Tycker den funkar bra som ett mellanmål tillsammans med t.ex. keso eller kvarg. Sen är det ju alltid bra att variera, även mellanmålen 🙂
      Emma Barremyr
    17. Klara skriver:

      Bakade igår och den var väldigt god! Är egentligen inte så för så söta saker, tar hellre en macka haha. Men ibland är det kul att lyxa till det lite ändå 🙂 Fungerar denna som ett bra mellanmål eller är den "för söt" rent näringsmässigt?

    18. Sophia skriver:

      Med mandelmjöl, menar du mandlar mixade till ett mjöl eller sådant man köper? Och är det egentligen någon skillnad?:)

    19. Linda Assarsson skriver:

      För en chokladälskande tjej som jag låter detta underbart

    20. Linda Assarsson skriver:

      Ser underbart gott ut 🙂
      Jag fullständigt älskar choklad!!
      Men det ska vara choklad av hög kvalitet, mörk å god!
      Kladdkaka ska vara kladdig som bara den..hur gott som helst 🙂
      Denna kakan verkar mumsig, ska testa till påskhelgen 🙂

    21. L skriver:

      Hej Emma.
      Tack för en finfin blogg som man blir inspirerad av och känner träningssug och göra nyttig mat av på ett hälsosamt vis!
      Ser att du använder en hel del mandelmjöl, mandelmjölk och jordnötssmör i dina bakverk.
      Har du något alternativ till dessa sakerna (som ex. här i kladdkakan) när man är allergisk för nötter och mandel? Vill gärna testa många av dina recept men vet inte vad man ska byta ut vissa av ingridienserna mot för andra hälsosamma alternativ.
      🙂
      /L

    22. Maria skriver:

      Åhh visst är denna god!!!
      =)

    23. Andrea skriver:

      Åh vilken fantastiskt god kaka!!
      Testade detta receptet idag och bjöd min chokladälskande kompis på och det blev succé :))
      Denna gången åts den med vaniljkvarg då set var det enda som fanns hemma men nästa gång tror jag det får bli grädde och varma hallon till!
      Men en fråga, måste den ätas kall? Blir den liksom för rinnig om den äts
      varm?
      Sist men inte minst – tack för en superinspirerande blogg <3

      1. Emma skriver:

        Tack själv för att du är inne här och läser! Det värmer att höra att du gillar bloggen 🙂 Kakan måste inte ätas kall, jag åt min direkt från ugnen och den var då inte speciellt rinnig 🙂 Jag tyckte att den var god både varm och kall! Karm

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte.