Emma Barremyr

Saffranspraliner

Hej vänner 
 
Jag kom på att jag alldeles glömde bort att dela med mig av receptet på saffranspralinerna som jag bakade nu innan jul. Receptet är från Annies blogg och heelt fantastiskt gott! Trots att juldagarna snart är över är det väl inte för sent att baka julgodis? Om det inte finns tillfälle i år kanske det finns nästa år ju så jag slänger upp receptet trots att det är lite sent 🙂
 
 
Ingredienser (20 st):
2 dl kokosolja
2 dl kakao
4 krm vaniljpulver
Honung eller annan sötning
 
Fyllingen: 2 dl bötlagda mandlar mixas ihop med 1 dl socker, 1 paket saffran, 1 krm vaniljpulver och lite kokosgrädde till lagom konsistens.
 
Smält kokosoljan i vattenbad och blanda ihop med kakao och vaniljpulver. Söta efter smak (obs – för mycket honung gör chokladen kladdig). Använd sedan små muffinsformar som du fyller botten med choklad. Ställ in i frysen tills det stelnar. Gör under tiden fyllningen som du sedan rullar till små bollar, plattar till och lägger ovanpå chokladen i varje muffinsform. Häll över resterande choklad så att det täcker all mandelmassa och sträll in i kylen ytterligare en stund tills det stelnat!
 
 
Ikväll blir det bio med mamma och pappa för mig. Jag har packat väskan med vatten, hemgjort julgodis, frukt och nyttiga pepparkaksbollar. Mums!
 
Hoppas att ni haft en fin juldag mina vänner!
 
Kram på er / Emma.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats