Emma Barremyr

Proteinkakor med päron, vanilj och kokos

Hej vänner 
 
Jag bakar ofta olika varianter på proteinkakor som är lätta att stoppa ner i väskan för att sedan äta direkt efter ett träningspass när energidepåerna behöver fyllas på. Denna gången blev det en variant på mina proteinkakor med päron och vanilj (som är min favorit hittills).
 
 
Ingredienser:
3 dl cashewnötter
1 dl havregryn
1 mosad banan
1 rivet päron
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl riven kokos
1 tsk vaniljpulver
1 msk kokosolja
3 äggvitor
 
Sätt ugnen på 200 grader. Mixa cashewnötterna till ett mjöl och blanda ihop med övriga ingredienser. Klicka ut kakor på en plåt och grädda i ugnen i 10-15 minuter eller tills de fått lite färg.
 
Äts med fördel tillsammans med en klick keso.
 
 
Goda?
 
Väldigt goda!
 
Och himla enkla att göra hörrni – de är perfekta som mellan- eller efterträningsmål tillsammans med ett glas mjölk eller keso.
 
Kram / Emma.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Nathalie

    Testade dessa. Dom var riktigt äckliga om jag ska vara ärlig.. Sesamfrönen fick det att lukta riktigt skumt här hemma också när dom väl låg i ugnen..

    Svar:
    Tråkigt att du inte gillade dem! Sesamfröna har jag tillsatt för att den ska bli mer komplett gällande aminosyror som efter träningsmål tillsammans med keso. De kan du ju bara utesluta om du vill 🙂 Konstigt att det luktade skumt? Har jag aldrig varit med om..
    Emma Barremyr
  2. Hanna

    Låter gott! Men är tyvärr nötallergiker…Finns det något man kan byta ut nötterna mot tror du?

    Svar:
    Kan du äta mandel? Mandel är ju ingen nöt och många som är nötallergiker kan äta mandel. Testa mandel, annars kan du byta ut dem mot t.ex. solroskärnor 🙂
    Emma Barremyr
stats