Brödbak

  Fröigt majsknäcke

  Gokväll 
   
  I eftermiddag har jag pluggat mest hela tiden. Och bakat. Såklart att jag har bakat. Och lagat middag också. Det är ju självklart. Vad blev det idag då? Jo en läsare, Sofie var så snäll och tipsade mig mig om ett gott glutenfritt knäckebröd för ett tag sen som jag bestämde mig för att göra. Och jag ångrar mig inte alls, för guuud så gott det var! Middagen då? Jo jag lagade lax i gräddstuvad spenat med vitlök + en mycket god linssallad till mig och papsen.
   
  Men nu var det knäckebrödet jag skriva om. Jag hade tyvärr inte alla ingredienser hemma som man skulle ha, så jag ändrade lite i receptet, tog bort lite och lade till. Och det blev himla gott ändå!
   
   
  Ingredienser:
  2 dl majsmjöl
  1 dl sesamfrö
  1/2 dl chiafrön
  1/2 dl solroskärnor
  1/2 dl pumpakärnor
  1 tsk salt
  1/2 dl rapsolja
  2,5 dl kokande vatten
   
  Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser och häll sedan på kokande vatten och olja. Bred ut smeten på en plåt så tunt som det går och skär rutor för att det ska gå lättare att bryta isär när det är klart. Grädda i mitten av ugnen i 60 minuter. Ta ut och låt svalna.
   
   
  Vet ni vad det smakade? Jo, popcorn. Haha! Så jäkla gott och krispigt! Hade avokado och några ostskivor på mina. Mums alltså!
   
  Kommer ni prova?
   
  Kram / Emma.

  14 svar till “Fröigt majsknäcke

  1. vonskareng skriver:

   men åh vad gottigt! har länge funderat över vad jag ska anv mitt majsbaserade mjöl till, eftersom att jag tkr att vanliga "majsfrallor" är döäckliga…

   Svar:
   Du får testa dessa! Det blev jättegoda 😀
   Emma Barremyr
  2. Frida skriver:

   Haha det låter ju inte dumt med popcorn smak! Jag har inget majsmjöl, funkar det med typ dinkelmjöl mån tro?

  3. Mamsen skriver:

   Ett litet tips när du ska bre ut smeten , lägg smeten mellan 2 bakplåtspapper och kavla ut! Himla smidigt:)

  4. Anonym skriver:

   Låter supergott!

   Är majsmjöl och maizena samma sak?

  5. Caroline skriver:

   Otroligt goda knäckebröd! Testade ditt recept idag fast med linfrön istället för chia och ingen olja. Dock så fastnade dom i bakplåtspappret då jag lät de ligga kvar i ugnen på eftervärme för att bli så knapriga som möjligt!! (kanske för att jag skippa oljan^^)

   Älskar din blogg och är helt fast i den sen jag börja läsa den för drygt en vecka sen 🙂

  6. Anonym skriver:

   Otroligt goda knäckebröd! Testade ditt recept idag fast med linfrön istället för chia och ingen olja. Dock så fastnade dom i bakplåtspappret då jag lät de ligga kvar i ugnen på eftervärme för att bli så knapriga som möjligt!! (kanske för att jag skippa oljan^^)

   Älskar din blogg och är helt fast i den sen jag börja läsa den för drygt en vecka sen 🙂

  7. Zainab Naji skriver:

   De är otrolig gottttttt

   1. Emma skriver:

    Kul att du gillar dem 🙂

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte.