Frukost - gröt

  Gröt för magen

  God morgon

  Jag tänkte försöka sova lite längre även idag, men när klockan slog sju låg jag klarvaken och utvilad. Gick därför ut på en morgonpromenad, vilket var ett tag sedan. Men det är så himla skönt att komma ut och få frisk luft. Det spelar ingen roll hur mycket man än rör på sig eller tränar, om man gör det inomhus, för man blir ändå inte lika pigg som man blir av att komma ut och få frisk luft. Det är härligt att kicka igång dagen på det viset!

  När jag kom tillbaka blev det veckans femte grötfrukost i form av molinogröt. Det är en gröt som är otroligt bra om man har promlem med magen och svårt att gå på toaletten. Men även bra för en mage som fungerar som den ska. Hade inte testat den innan, men den var himla god. Finns ett grundrecept som jag utgick från, men ändrade såklart endel! 

  Igår kväll la jag 1 msk russin, två klippta katrinplommon, 2 msk havrekli, 2 msk linfrö i 2,5 dl vatten i blöt i en kastrull. I morse kokade jag upp det, saltade lite och strödde i 1/2 dl grovt rågmjöl. Serverade med keso, hasselnötter, cashewnötter, banan, kiwi, blåbär och kokosflingor (tror jag snöat in lite på kokos, hihi, men det är ju så gott). Serverade sedan med mjölk!

  Nu ska jag fredagsstäda och packa väskan inför helgen innan jag ska bege mig till Sats. Åker direkt till Torsby efter praktiken för att umgås med mina arbetskompisar från Eken ikväll. Mysigt ska det bli!

  Ha en bra dag!

  Kram / Emma.

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte.