Fika

  Ulrikas powerbars

  Tjoho   

  Förra vecka Bjöd Ulrika i min klass på en variant av mellanmålsbars. Jag var inte sen att fråga efter recept och har idag mixat ihop dessa underbara små kakor. Efter träningen, till fikat, som kvällsmys eller bara när du är sugen?! De är kanon att ha i kylen och plocka fram vid behov!

  Lägg en dl solrosfrön, en dl pumpakärnor och 3 dl havregryn på en plåt och rosta i ugnen på 175 grader i tio minuter. Mixa under tiden 15 fikon (som du skurit i mindre bitar), en halv dl russin och en och en halv msk hett vatten till en ”smet” i en matberedare. Tillsätt sedan havgregrynen, solroskärnorna, pumpakärnorna och en msk honung och mixa lite till. Blanda sedan för hand i en halv dl russin till och en dl All bran fullkornsflingor och platta ut degen på en plåt. Ställ in i kylen någon timme och ta sedan ut den och skär i lagom stora bitar.

  Supergott, jag rekommenderar det verkligen!

  Kram / Emma.

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte.